Jedan od braće Ilić povređen, drugi odstranjen iz tima 1Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Luka Ilić ne želi da produži saradnju sa francuskim drugoligašem.

Nažalost, Ivan Ilić je nedavno doživeo težu povredu u dresu Torina, zbog koje će morati da pauzira više meseci. Njegov rođeni brat Luka, pak, prolazi kroz proces u kojem pokušava da se izbori za značajan iskorak u karijeri.

Naime, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde proveo je poslednje četiri godine na raznim pozajmicama kao igrač Mančester sitija.

Prošle takmičarske godine živnuo je igrački u TSC-u, međutim leta 2023. morao je da se vrati u Trou, francuskog drugoligaša koji je takođe u vlasništvu Siti grupe.

Nije rođeni Nišlija očajavao zbog toga, naprotiv.

Zaigrao je dobro, bio standardan u prvom delu šampionata i na 13 utakmica ostvario je učinak od četiri gola i tri asistencije.

Ipak, početkom drugog dela takmičarske godine ispao je iz prvih jedanaest, prevashodno jer je pauzirao zbog crvenog kartona, a kasnije jer se nije usaglasio sa željama vodećih ljudi u klubu.

Želeli su u Troi da sa Ilićem produže saradnju koja ističe na leto, međutim srpski fudbaler odbio je takvu ponudu zbog čega je automatski odstranjem iz takmičarske ekipe.

Jednostavno, stariji od braće Ilić upućen je u interesovanje Verone, koja namerava da ga angažuje, ukoliko sačuva prvoligaški status u Italiji.

U klubu imaju odlično iskustvo kada je reč o braći Ilić, s obzirom na to da su 2020. angažovali mlađeg Ivana koji se sjajnim pokazao u timu koji je tada vodio Ivan Jurić. Prvo je doveden na pozajmicu iz Mančester sitija, da bi kasnio bio otkupljen za 7.500.000 evra.

Hrvatski stručnjak je kpotom mlađeg Ilića odveo sa sobom u Torino (obeštećenje iznosilo 15.700.000 evra) u kojem i danas sarađuju (doduše ne toliko uspešno).

Braća Ilić su još kao dečkići došli u Crvenu zvezdu iz Niša. Kao maloletni tinejdžeri prodati su kasnije Mančester sitiju za 5.500.000 evra i naravno nikada nisu bili ni blizu prvog tima „građana“.

Luka Ilić je dve godine proveo na pozajmici u Holandiji kao fudbaler Tventea i Brede, kasnije je prosleđen Troi, međutim nije ni debitovao za francuskog drugoligaša pošto je TSC uspeo da ga angažuje, takođe kao pozajmljenog fudbalera.

Nakon što se dobrim pokazao u Bačkoj Topoli, Troa je insistirala na tome da ga vrati, što se ispostavilo kao dobar potez, međutim niko u klubu nije računao na to da Luka neće želeti da obnovi ugovor koji ističe za par meseci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari