Duljaj: Derbi je svetinja, ovo nije prekretnica sezone 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Trener Partizana Igor Duljaj rekao je danas da predstojeći „večiti“ derbi protiv Crvene zvezde neće biti presudan u borbi za titulu u Super ligi Srbije i poželeo je da sve protekne u najboljem redu i da se posle utakmice priča samo o fudbalu.

„Najpre želim da našim damama čestitam 8. mart. Hvala vam za snagu, ljubav i doprinos svetu. Moram i ovo da kažem, pošto zbog medijske tišine nisam bio u prilici – čestitam Sportskom društvu Crvena zvezda 79. rođendan, kao i fudbalskom klubu Vojvodina 110 godina postojanja. To bi trebalo da se radi, umesto da se pišu saopštenja. Želim im dosta uspeha, jer ako oni budu bolji i nas će naterati da budemo bolji“, rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

„Što se tiče derbija, ne verujem da je ova utakmica presudna. Ona kao i svaka druga utakmica donosi tri boda. U opticaju su još 42 boda, tako da nam je svaka utakmica bitna kao i ova sutrašnja. Naravno, ona je specifična sama po sebi. Ali, ponavljam, ne verujem da je ova utakmica presudna“, rekao je Dujalj na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana gostovaće sutra Crvenoj zvezdi, u utakmici 24. kola Super lige Srbije.

Crno-beli ovaj 172. „večiti“ derbi dočekuju sa 59 bodova, bodom više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Duljaj je pohvalno govorio o kolegi sa klupe Crvene zvezde Vladanu Milojeviću i naveo da ima veliko iskustvo, da je stručan, da zna šta želi i da je to preneo na svoju ekipu.

„Igraju dosta organizovano, jaki su u odbrani, doneo je ono što je potrebno Crvenoj zvezdi, a to je velika disciplina u samoj igri. Biće izuzetno teško, posebno što će Crvena zvezda imati veliku podršku svojih navijaču koji prave fantastičnu atmosferu“, rekao je Duljaj.

„S druge strane, moram u svoje ime i u ime igrača da zahvalim na ogromnoj podršci navijačima Partizana koji donose veliku snagu Partizanu. Koliko sam čuo, biće ih u velikom broju i od srca im zahvaljujem na svemu što čine za našu ekipu“, dodao je Duljaj.

Partizan je u decembru na svom stadionu pobedio crveno-bele, a Duljaj je naveo da očekuje potpuno drugačiju utakmicu.

„Moram da primetim da su i naše komšije prihvatile tu medijsku ćutnju, da su dosta pažljiviji u odnosu na prošli put kada su davali jake izjave koje su motivisale moje igrače. Sada je priča sasvim drugačija, drugačije izgleda i Zvezda u odnosu na decembar, drugačije su okolnosti, igraju na svom terenu gde mi nismo dugo pobedili. Biće sasvim drugačija utakmica u odnosu na onu od pre nekoliko meseci“, rekao je Duljaj.

On je rekao i da ne veruje da ekipe mogu da iznenade jedna drugu, ali i da mu je žeo što neki igrači neće imati priliku da sutra zaigraju.

„Danas posle treninga ću odrediti kojih 11 će istrčati na teren u zavisnosti od toga kako se osećaju Svetozar Marković i Saldanja. Imam neke slatke muke koje nisam imao na prethodnim utakmicama. Ima dosta igrača koji mogu u svakom trenutku da odgovore na ono što tražim“, rekao je Duljaj.

Naveo je da zna i da Zvezda ima problema sa povreda i poželeo je Vladimiru Lučiću da se što pre oporavi.

„Imaju i oni neke svoje probleme, ali ja se uvek fokusiram na svoju ekipu, kako želimo da izgledamo na terenu. Naravno, to zavisi i od protivnika jer protivnik ima svoj plan i svoje ciljeve. Ono što i fudbaleri Crvene zvezde i Partizana moraju da učine je da publika ode zadovoljna sa stadiona“, istakao je Duljaj.

Upitan da li će Samed Baždar, koji u poslednje vreme igra dobro, biti u startnoj postavi, Duljaj je odgovorio da to zavisi od Saldanje.

„Ako Saldanja ne bude u mogućnosti da odigra, mogu slobodno da kažem da će Baždar početi sutrašnju utakmicu“, rekao je on.

Pravdu na sutrašnjem derbiju će deliti sudija Pavle Ilić, kojem će to biti „večiti“ derbi.

„Znate moj stav da ne komentarišem sudije. Želeo bih da sutra posle utakmice niko ne priča o sudiji, da se priča samo o golovima i fantastičnoj atmosferi na stadionu“, rekao je Duljaj.

On je poručio da želi da sve protekne u najboljem redu i miru, da bude „viteška borba“ i da nove generacije „pokupe“ ono najbolje od svih aktera derbija.

„Nikad ne pobeđuje bolji. Pobediće tim koji bude imao više sreće, veću želju i veći motiv“, rekao je Duljaj.

Upitan kako se oseća pred derbi, Duljaj je naveo da je smiren, da ne oseća nikakav pritisak.

„Miran sam, nisam čitao štampu, ne gledam TV… Osećam se spokojno, smiren sam i želim da tu mirnoću prenesem na igrače“, rekao je Duljaj.

„Nisam obečavao nikakve titule, samo sam logično razmišljao da nam je potrebna evropska karta, tako sam i usmerio ekipu da razmišljamo samo o narednoj utakmici. Mislim da nam je ta evropska karta nadohvat ruke“, dodao je.

Crno-beli bi trebalo da imaju veliku podršku svojih navijača na sutrašnjoj utakmicu.

„Čuo sam da vlada veliko interesovanje, da će stadion biti pun, traži se karta više, to je ono što može da raduje. Znam da možda nećemo prikazati najbolji fudbal i nema potrebe da ni Zvezda ni Partizan dokazujemo bilo kome. Treba samo da pokažemo da je derbi institucija koju moramo da poštujemo, gajimo, da mlade generacije imaju nešto pozitivno iza nas“, rekao je trener Partizana.

Duljaj je na kraju poslao još jednu poruku navijačima i Partizana i Zvezde.

„Želeo bih da poručim navijačima i Crvene zvezde i Partizana – sutra će biti dosta roditelja koji će povesti svoju decu – da čuvaju jedni druge, da se ne dogodi neki problem, neki incident, da bude čista sportska priča. Među tom decom će biti naši prijatelji, rodbina, komšije. Želim da sve protekne u najboljem redu, da bude prava sportska priča, sa se samo priča o utakmici, igračima i navijačima koji će napraviti fenomenalnu atmosferu“, zaključio je Duljaj.

Kapiten Svetozar Marković je naveo da očekuje tešku utakmicu i da je na njemu i saigračima da se što bolje spreme i pruže maksimum.

„Atmosfera je odlična kao i prethodnih osam-devet meseci. Na prvom smo mestu i to nas gura napred i drži zajedno. Pokušavamo da ostvarimo cilj koji je veoma daleko“, rekao je Marković koji će tek posle današnjeg treninga znati koliko će moći da pomogne ekipi.

„Nisam trenirao sedam dana sa ekipom, danas ću odrati prvi ekipni trening pa ćemo odlučiti posle treninga da li sam spreman. Nadam se da ću biti, daću sve od sebe da budem“, dodao je on.

Utakmica je na programu sutra od 17.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari