Jedna briga manje za Pešića, NBA košarkaš potvrdio da će igrati u Parizu: Malo ću da se takmičim, da ne ispadnem iz forme 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Košarkaš Šarlota Vasilije Micić najavio je da će se odazvati eventualnom pozivu selektora Svetislava Pešića u ekipu koja će nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Micić je prošle godine stigao u ekipu Oklahome, početkom februara trejdovan je u Šarlot, koji nije uspeo da se plasira u plej-of, pošto su Hornetsi sezonu završili na 13. mestu tabele Istočne konferencije NBA lige.

– Naravno bio bih srećniji da igramo u plej-ofu, to hoćemo svi, ali sada je sezona gotova i zaista želim da se posvetim i analiziram šta je neophodno da se poboljša za narednu sezonu. Dolaze Olimpijske igre krajem jula i u avgusta, tako da ću imati malo vremena i da se takmičim, da ne ispadnem iz takmičarske forme. Ali pre i posle toga ću raditi na mnogo toga – rekao je Micić na konferenciji za medije povodom završetka regularnog dela NBA sezone.

On je potom analizirao svoj nastup u debitantskoj sezoni u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

– Osećam se kao da su bile dve drugačije sezone u jednoj. Bilo je jako kratko, ali je bilo dinamično i uzbudljivo. 82 meča u recimo šest meseci, to je bilo novo iskustvo za mene. Oba tima su mi pomogla da skupim iskustvo kao nešto stariji ruki. Da shvatim šta je NBA, šta su stvari na kojima moram da radim. Šansa u Šarlotu mi je pomogla da shvatim kako stoje stvari na terenu i kako treba da igram. To je za mene najvažniji deo, da shvatim gde je moj igrački nivo. Za ova dva meseca sam naučio mnogo i pokušao sam da budem najbolja verzija sebe. Uopšteno bih rekao da je bila korisna sezona za mene – istakao je iskusni plejmejker.

Naglasio je da će sada imati dovoljno vremena da se odmori,. da radi na individualnim stvarima, ali i da se spremi za Olimpijske igre i nove nastupe za nacionalni tim.

– Dužina sezone je drugačija, prošle sezone sam bio gotov sredinom juna, a uglavnom sam igrao i za reprezentaciju što mi nije dalo vremena da radim na individualnim stvarima. To je najveća razlika između Evrope i Amerike, to dodatno vreme leti u kome možete da se poboljšate – izjavio je bek Šarlota.

Micić je zbog priprema za odlazak u NBA ligu propustio Svetsko prvenstvo u Manili na kome su „orlovi“ završili kao drugoplasirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari