Poznato kad Srbija počinje sa pripremama za Olimpijske igre: Amerikanci jedan od protivnika pred odlazak u Pariz 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije okupljanjem u trening centru u Staroj Pazovi 24. juna zvanično počinje sa pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

U Staroj Pazovi će „orlovi“ raditi sve do 11. jula i za to vreme odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa u beogradskoj Areni.

Prva provera je protiv Holandije 5. jula, potom protiv Turske dva dana kasnije, a zatim sledi put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula.

Iz Francuske ekipa selektora Svetislava Pešića odlazi u Abu Dabi, gde će se sastati sa Australijom 16. jula i dan kasnije sa SAD, prvim protivnikom u grupnoj fazi olimpijskgm turnira (28. jula).

Sledi povratak u Beograd kako bi se završile pripreme, očekuje se da će „orlovi“ odigrati još jednu utamicu u Areni, ali protivnik nije poznat.

U Pariz će krenuti 24. jula, četiri dana pre prvog takmičarskog meča.

Srbija će na Igrama nastupati u Grupi C zajedno sa selekcijama SAD, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari