"Jedna lopta mi je bila potrebna da probijem Srbiju": Rišarlison objasnio pobedu svog Brazila 1EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Strelac oba gola za prvog favorita za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru kaže da je večeras ostvario „san iz detinjstva“.

Brazil je večeras bio bolji tim od Srbije, a zasluženih 2:0 potpisao je Rišarlison.

„Odigrali smo dobru utakmicu, posebno u drugom poluvremenu, kada se protivnik umorio što smo uspeli da iskoristimo. Sada smo srećni i sigurni“, rekao je Rišarlison, koji je silom prilika propustio Mundijal u Rusiji 2018. godine.

„Pre četiri godine sam plakao, mislim da mi je to bio jedan od najdužih dana u životu. Čekao sam lekarski nalaz, doktoriišli s jedne na drugu stranu, vreme je stajalo. Sav trud oporavka je vredeo, potrudio sam se da stignem do Svetskog prvenstva“.

Večeras je tu patnju naplatio sa dve lopte u mreži Vanje Milinkovića-Savića, a posebno atraktivan bio je drugi gol volej udarcem.

„Ne znam da li su u Srbiji pratili, ali sam postigao sličan gol na treningu u Italiji. Ono što uradiš na treningu i jeste suština da ponoviš na utakmici. Imao sam priliku da zahvatim volej i postigao sam prelep gol. Postizaću ih još.

Moram samo da se zahvalim svojim saigračima. Rekao sam da mi je potrebna samo jedna lopta da postignem gol i ta lopta je stigla. Tokom nedelje sam govorio da će biti teško probiti njihov blok, a navikao sam da igram protiv zatvorenih timova u Engleskoj, pa sam naučio da koristim prilike koje mi se ukažu. Hvala Bogu, večeras sam dve pretočio u golove“, rekao je napadač Totenhema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari