Jedna lopta u mreži Petrovića: Midlzbro dao gol Čelsiju posle 14 sati i šest minuta u međusobnim duelima 1Foto: Martin Rickett/PA via AP

Midlzbro, koji poslednjih sedam godina igra u engleskom fudbalskom Čempionšipu, a u ovoj sezoni je tačno na sredini tabele (12. mesto), stekao je prednost protiv  Čelsija iz Premijer lige u polufinalu domaćeg Kupa ligaša.

Na svom terenu je pobedio s 1:0.

Đorđa Petrovića, koji se ustalio na golu londonskih „plavaca“, savladao je napadač Hekni u 37. minutu.

Revanš je na Stamford Birdžu 23. januara.

Heknijev pogodak bio je prvi koji je Midlzbro, pobednik u ovom takmičenju 2003/04, postigao u međusobnim duelima s Čelsijem u svim takmičenjima posle 14 sati i šest minuta.

U prethodnih devet okršaja nekadašnji evropski prvak je ostvario sve pobede bez primljenog gola.

Poslednji koji mu je zatresao mrežu bio je australijski napadač Mark Viduka, kada je na meču Premijer lige 23. avgusta 2006. dao na Riversajdu pobedonosni pogodak (2:1) u poslednjem minutu. Matirao je Italijana Karla Kudičinija.

Čelsi je tada poveo preko ukrajinskog asa Andreja Ševčenka u 16. minutu, a poravnao je austrijski odbrambeni igrač Emanuel Pogatec u 80.

Čelsi je posledni put izgubio u Kupu ligaša od tima iz lošijeg stepena takmičenja u oktobru 1999. od Hadersfilda iz tadašnje Prve divizije kao drugog razreda engleskog fudbala.

Hadersfild je šokirao „plavce“ pred njihovom publikom s 1:0 i preprečio im put već na prvoj prepreci.

U drugom polufinalnom meču Liverpul u sredu dočekuje Fulam.

Revanš u Londonu je 24. januara.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari