Jedna pobeda za plasman 1Foto: STARSPORT

Pred košarkaškom reprezentacijom Srbije je poslednji „prozor“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u Gruziji će 19. februara igrati protiv domaćina turnira Gruzije, a dva dana kasnije sastaće se sa Švajcarskom.

Za siguran plasman potrebna im je makar jedna pobeda.

Selektor Igor Kokoškov rekao je da su kvalifikacije bile veliki izazov i da je ekipa motivisana da završi započeti posao.

„Svesni smo naše misije koju imamo u ovim prozorima. Imamo dve utakmice, nema kalkulacija. Imaćemo isti pristup kao i do sada. Znamo šta moramo da uradimo. Igrali smo protiv ovih timova, dobro se poznajemo“, rekao je Kokoškov.

On je istakao da je ispred stručnog štaba bilo mnogo izazova i da je bilo „mnogo posla“. Od evroligaških igrača pozvani su Vasilije Micić i Marko Gudurić, koji bi trebalo da budu u timu za drugu utakmicu.

„Bila je teška misija obezbediti da oni igraju. Voljni momenat je postojao. Dali smo im mogućnost ako se kockice slože, dođu i igraju. Naše je bilo da ponudimo, damo mogućnost, a njihovo da kažu da li mogu ili ne“, rekao je Kokoškov i dodao da je hendikep Srbije to što na svakom okupljanju ima novi tim.

Ekipu će umesto Kokoškova u Gruziji voditi pomoćni trener Dejan Milojević.

„Napravili smo kvalitetnu reprezentaciju u odnosu na ono šta smo mogli. Daću sve od sebe da sprovedem Igorove zamisli i da već u prvoj utakmici obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo“, rekao je Milojević.

Kapiten ekipe Miroslav Raduljica je naveo da reprezentacija Srbije u svakoj utakmici ide na pobedu.

„Teški prozori su dodatno otežani pandemijom, putovanjima, dolascima, ko može, a ko ne. Neće nam to biti izgovor. Došao je ko je mogao i želeo. Srbija kao i uvek ide na pobedu, nema kalkulacija i zadrške, i daćemo sve od sebe da pobedimo obe utakmice bez obzira na to šta je potrebno da prođemo na Evropsko prvenstvo“, kazao je Raduljica.

Radonjić: Teško i protiv Borca

Košarkaši Crvene zvezde posle osvojenog Kupa Koraća večeras u 18.05 na svom parketu igraju protiv čačanskog Borca zaostalu utakmicu 15. kola ABA lige.

„Ritam je žestok i u rotaciji koju imamo i kakva jeste, što nam dodatno otežava situaciju, jasno je da nas očekuje teška utakmica. Borac je pokazao u više navrata da može da odigra jako kvalitetno. Moramo biti spremni da odigramo dobar meč i da uradimo sve što se očekuje od nas kako bismo stigli do bodova“, rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari