Jokanović potrošio više od Gvardiole i Murinja 1Foto: EPA/ SERGEY DOLZHENKO

Menadžer Fulama Slaviša Jokanović potrošio je čak 120 miliona evra na pojačanja tokom letnjeg prelaznog roka, što je više i od šampiona Premijer lige Mančester Sitija i njegovog gradskog rivala Mančester junajteda.

Pakistanski milijarder koji je vlasnik Fulama, Šahid Kan, očigledno ima neograničeno poverenje u srpskog trenera koji je klub iz Čempionšipa vratio u Premijer ligu. Tako su na „Krejven Kotidž“ stigli: Mitrović (NJukasl), Čembers (Arsenal), Širle (Volfsburg), Seri (Nica), Le Maršan (Nica), Fabri (Bešiktaš) Moson (Svonsi), Zamba (Olimpik Marselj), Riko (Sevilja) i Vijeto (Atletiko Madrid). Jokan je želeo još i Martina Montoju iz Valensije, ali je desni bek ostao jedina neostvarena želja kluba iz zapadnog Londona. Posle ovoliko potrošenih para, Jokanovićev cilj više nije samo opstanak u Premijer ligi već i napad na neko od mesta koje sledeće godine vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. U odnosu na srpskog stratega, Pep Gvardiola je za pojačanja Mančester Sitija potrošio 70 miliona evra (Mahrez), dok je Žoze Murinjo besan na upravu jer spiskao tek 60 miliona na tri pojačanja (Grant, Fred, Dalot).

Veliko iznenađenje u prelaznom roku napravio je i Everton koji je doveo čak trojicu igrača Barselone – Lukasa Dinjea, Andrea Gomeša i Jerija Minu. Poslednji nabrojani je naročito veliko iznenađenje pošto je bio jedan od najboljih defanzivaca na Svetskom prvenstvu i najbolji igrač Kolumbije. Menadžer Mark Silva uspeo je da „karamele“ pojača i sa Bernardom (Šahtjor), Rišarilson (Votford), Zuma (Čelsi), pa je suma koju je potrošio prešla 150 miliona evra. Liverpulski klub ne krije da im je cilj da ove sezone probaju da napadnu jedno od prva četiri mesta na tabeli s kojim bi obezbedili odlazak u Ligu šampiona.

Totenhem nikog nije doveo

Prvi put posle 15 godina dogodilo se da jedan klub Premijer lige nije potrošio ni peni na kupovinu novih igrača. Totenhem se na ovaj potez odlučio zato što gradi novi stadion koji će koštati između 300 i 400 miliona evra.

– Znamo da je ljudima teško da shvate zašto Totenhem nije prodavao ili kupovao igrače, ali nekada u fudbalu morate da se ponašate drugačije. Mi smo zadovoljni našim timom i ako ne možemo da ga popravimo aktivnošću na tržištu, bolje je da zadržimo iste igrače na okupu – rekao je menadžer „pevaca“ Maurisio Poketinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari