Jokić do 16. tripl-dabla u sezoni, Bogdanović ponovo dvocifren 1foto EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

U razmaku od tri dana, Denver je dva puta savladao Sakramento, ali za razliku od prvog susreta, ovoga puta viđena je drama sa srećnim krajem po Nagetse (115:110). Nikola Jokić uspeo je protiv Kingsa da ostvari svoj 16. tripl-dabl u sezoni u formi 18 poena, 10 skokova i 11 poena. Istovremeno, Atlanta je nadigrala Toronto (127:100), a Bogdan Bogdanović je ponovo imao dvocifren košgeterski učinak od 14 poena.

Da je utakmica u Koloradu zaista bila neizvesna pokazuje i podatak da je najveća prednost jednog tima iznosila +9 (Nagetsi u nekoliko navrata vodili sa devet razlike), a ekipe su se tokom čitavog drugog poluvremena, posebno u poslednjoj četvrtini konstantno smenjivale u vođstvu.

U poslednjih 60 sekundi ekipe su bile poravnate 110:110. Nikola Jokić je, čak, mogao da bude i tragičar, s obzirom da je kod pomenutog rezultata promašio oba slobodna bacanja. Na sreću po Nagetse, Domantas Sabonis je već u narednom napadu Sakramenta napravio korake, što je Monte Moris kaznio pogođenom trojkom. Litvanac je potom imao prilike da se iskupi, ali ga je Jokić dobrom odbranom omeo u nastojanju da dođe do lake realizacije. Srbin je kasnije fauliran i pogođenim bacanjima naterao je Kingse na definitivnu kapitulaciju.

Efikasniji od srpskog košarkaša u redovima pobedničke ekipe bili su Aron Gordon sa 23 i Monte Moris sa 21 poenom. Na suprotnoj strani istakao se Foks sa 26 poena i deset asistencija, a dva poena manje imao je Herison Barns.

Denveru je pobeda nad Sakramentom bila peta uzastopna, odnosno 35. u sezoni, čime se izjednačio sa Dalasom na petom mestu Zapadne konferencije, dok je Sakramento 13. sa 22 trijumfa iz 62 utakmice.

Bogdanović je protiv Toronta sedmi put uzastopno imao dvocifreni košgeterski učinak. Nekadašnji košarkaš Partizana je meč završio sa 14 poena – šut iz igre 5/11 – šest skokova, dve asistencije, isto toliko ukradenih i tri izgubljene lopte. Srpski reprezentativac se posebno istakao u drugoj četvrtini kada je ubacio šest poena.

Ključna je bila treća deonica u kojoj je Atlanta ograničila Reptorse na svega 16 poena i serijom 24:5 faktički rešila utakmicu.

Tre jang je meč završio kao ubedljivo najefikasniji strelac sa 41 poenom. Okongvu je imao 17, dok su po 14 uz Bogdanovića imali još Erter i Hanter. U poraženoj ekipi prednjačio je Vanvlit sa 24 poena, Ačiuva je ubacio tri manje, dok je Sijakam upisao 17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari