Jokić i Bogdanović odlični, Pokuševski solidan 1epa09546135 Atlanta Hawks guard Bogdan Bogdanovic (R) of Serbia in action against Detroit Pistons forward Saddiq Bey (L) during the first half of the NBA basketball game between the Detroit Pistons and the Atlanta Hawks at State Farm Arena in Atlanta, Georgia, USA, 25 October 2021. EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Denver nije uspeo da slavi u Dalasu (111:101) ali je Nikola Jokić odigrao još jednu odličnu utakmicu, baš kao i Bogdan Bogdanović u trijumfu Atlante protiv Orlanda (129:111). Oklahoma je doživela još jedan poraz; Tanderi su kod kuće izgubili od Majamija (90:103), ali je Aleksej Pokuševski bio sasvim solidan.

Posle 22 poena, 19 skokova i 10 asistencija protiv Atlante, pa 28 poena, devet skokova i devet asistencija u duelu sa Portlandom, Jokić je odigrao svoj najefikasniji meč sezone. U koš Dalasa ubacio je 35 poena, uz 16 skokova, šest asistencija i dve blokade za 37 minuta u igri.

Jokić je do poluvremena imao dabl-dabl učinak (13p, 10sk), međutim odbrana Nagetsa nikako nije imala rešenja za sjajnog Kristapsa Porzingisa koji je dul završio sa 29 datih poena. Luka Dončić je dodao 23 poena, uz 11 asistencija i osam skokova. Raspoloženi su bili i Tim Hardvej Junior (19p) kao i Džejlen Bronson (17p), dok su u poraženom timu efikasni još bili Monte Moris (17p) i Erik Gordon (14p).

Oklahoma je doživela drugi vezani poraz, nakon četiri vezane pobede. Majami je slavio u Oklahoma Sitiju, a Pokuševski je u dresu Tandera pružio solidnu partiju sa 11 datih poena. Solidnih 50 odsto šuta imao je najefikasniji igrač poraženog sastava, Ludženc Dort (8/16 iz igre, 4/8 za tri), što mu je donelo 20 poena.

Na drugoj strani, ekipu Majamija predvodili su Tajler Hiro (26p, 7sk, 6as) i Dankan Robinson (21p).

Nakon generalno loše turneje po Zapadnoj konferenciji (šest vezanih poraza), povratkom u Džordžiju Atlanta je vezala dve pobede. Nakon Milvokija, ubedljivo je savladala i Orlando.

Ono što može da obraduje trenera Houksa, Nejta Mekmilana jeste dobra košgeterska partija Bogdana Bogdanovića. Nakon niza prosečnih, srpski as odigrao je kvalitetnu utakmicu u formi 20 datih poena. Duel sa Orlandom zapamtiće i po tome što je ubacio 600 trojki u dosadašnjoj NBA karijeri.

Efikasniji od Bogdanovića u pobedničkom timu, koji je sada na šest pobeda i devet poraza, bili su Džo Kolins i Tre Jang sa po 23 poena, dok je goste predvodio Kol Entoni sa 29 poena i 11 asistencija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari