Jokić prizemljio Nurkića 1Foto: FoNet/AP

Sve učestalije kritike na račun trenera Nagetsa, ali i egzaktni statistički podaci ubedili su Majka Melouna da pred duel sa Portlandom napravi rokadu i umesto Jusufa Nurkića u startnu petorku uvrsti Nikolu Jokića.

Srbin je na poverenje uzvratio još jednom dobrom partijom koju je obeležio briljantnim dodavanjem, tačnije duplim pasom sa Kenetom Faridom. Američki reprezentativac, kao i publika u Pepsi centru, oduševljeno su aplaudirali Somborcu za pas jednom rukom u stilu Medžika Džonsona. Denver je savladao Portland u „raspucavanju“ – 132:120.

Po cenu da rasturi svlačionicu, kako su američki novinari opisali temperament Nurkića, Meloun je napravio promenu na poziciji startnog centra, odlučivši se da poverenje ukaže našem Jokiću. Srpski reprezentativac je doduše imao manju minutažu u odnosu na prethodne utakmice koje je počinjao kao rezervista, ali je za 19 minuta ubacio 13 poena, uz četiri skoka i pet asistencija. Nurkić je pak odigrao svega pet minuta; trener Meloun je time podgrejao priče da bi reprezentativac BiH u februaru mogao da bude trejdovan. U redovima Nagetsa najefikasniji je bio Danilo Galinari sa 27 poena. Pratili su ga Geri Heris sa 18, uz šest asistencija i četiri skoka, kao i Vilson Čendler sa 17 poena, osam skokova i tri asistencije. Denver možda nije uspeo da zaustavi fantastičnog Damijana Lilarda, koji je ubacio 40 poena (13/22 iz igre), uz deset asistencija i tri skoka, ali su osim Si-Džej Mekaluma (23 poena) svi ostali igrači iz Oregona „zadržani pod kontrolom“, pa su Nagetsi stigli do 10. pobede u sezoni.

Golden Stejt Voriorsi pobedili su kod kuće zahuktale Njujork Nikse, ubedljivo – 103:90 i tako ostvarili 24. pobedu za najbolji skor u ligi. Voriorsi su utakmicu završili sa 41 asistencijom, a prvih 36 koševa su dali iz 36 asistencija!?

Najefikasniji u timu bio je Klej Tompson sa 25 poena, dok je Kevin Durent doprineo sa 15 poena, 14 skokova i osam asistencija. Stefen Kari je iz igre šutirao 3/14 i postigao je ukupno osam poena, ali je imao i 10 skokova i osam asistencija. Najefikasniji u Niksima bili su Džastin Holidej sa 15 i Ron Bejker sa 13 poena.

Odlazak Sagera

Dugogodišnji reporter Tarner sportsa Krejg Sager, koji je izveštavao sa terena i bio poznat po svojim šarenim odelima i veselom karakteru, umro je u 66. godini od raka, objavila je njegova medijska kuća. “ Krejg Sager je više od tri decenije bio voljeni član porodice Tarner i bio je prava inspiracija svima nama. Nikad više neće biti drugog Krejga Sagera. NJegov neverovatni talenat, neumorna radna etika i predanost zanatu su ga proveli kroz ceo svet“, rekao je predsednik Tarnera, Dejvid Levi u saopštenju. Sve utakmice igrane u noći između četvrtka i petka počele su minutom ćutanja zbog njegove smrti. Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da duboko žali zbog Sejgerove smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari