Još bolje i zategnutije 1Foto: EPA-EFE/ NIC BOTHMA

Pojavom i igrom na startu Vimbldona, Novak Đoković je delovao kao teniser potpuno fokusiran i rešen da pravih leđa i uzdignutog čela dočeka drugu nedelju na turniru koji je u karijeri osvajao čak tri puta.

Tenisa Sangrena je arhivirao manirski, kao nekada većinu tenisera koji ne spadaju u grupu 10 najboljih u datom trenutku, i danas bi u liku Argentinca Orasija Sebaljosa trebalo da ima poslednju proveru pred znatno teža iskušenja u teniskom opisu Kajla Edmunda ili kasnije Del Potra…

Plasmanom u finale Kvinsa Novak je nagovestio da mu na Vimbldonu neće trebati puno vremena da se navikne na travu, niske i brze odskoke loptice, koji na startu turnira najviše prkose riternu. Energetski je bio sjajan protiv Amerikanca, iako mu je Vimbldon tek drugi turnir koji se igra u tri dobijena seta, nakon definitivnog povratka posle duge pauze uzrokovane povredom lakta. Svojom 59. pobedom postao je peti najbolji teniser u istoriji Vimbldona, a ono što je zagrejalo srca svima u Srbiji odnosilo se na njegove reakcije prilikom osvajanja poena. Ponovo je bio u elementu; ispoljavao je glasno i javno emocije pred mahom snobovskom publikom; nervirao se, radovao kao onomad kada je kao tinejdžer bio u stanju i da pocepa majicu ako bi i za milimetar promašio zamišljeno.

– Teško je zadržavati emocije uvek u sebi, bar u mom slučaju. Tako je bar tokom čitave karijere… Hteo sam da krenem dobro – simpatično je delovao Novak posle trijumfa nad Sangrenom, kao nekada kada je harizmom osvajao Bekera, Mekenroa, Kurijera…

Prognoze su takve da ovogodišnji Vimbldon ne bi trebalo da bude produžavan za koji dan jer kiše i vlažnog vazduha ne bi trebalo da bude. Ipak, vremenski uslovi na samom početku i nisu bili najbolji; Londonom je duvao jak vetar, a Sunce je za tenisere bilo „nisko“, zbog čega su morali da imaju kačkete na glavama, što Novak baš i ne voli. Đoković je samo jednom u karijeri igrao sa Sebaljosem i to u Dohi na tvrdoj podlozi kada je slavio u dva seta. Argentinac je iskusan, ima 33 godine i trenutno je 126. na ATP listi.

– Dosta verujem u sebe i osvežavajuće je što sam imao dobru sedmicu pre ovoga. Nisam igrao dugo finale pre Kvinsa, jedva čekam da vidim kako ću napredovati ovde, zbog toga toliko vredno i radim, nadam se da ću to i uspeti – optimista je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari