Još dve medalje za Srbiju u džudou 1EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Za samo par sati naši reprezentativci izbriljirali na Mediteranskim igrama.

Posle Milice Nikolić, drugoplasirane u kategoriji do 48 kilograma, na pobedničko postolje u Alžiru popele su se i njene kolege Marica Perišić i Strahinja Bunčić.

Prvo je džudista Bunčić osvojio bronzu u kategoriji do 66 kilograma, a onda se sjajna Marica Perišić izborila za zlato. Ona je u finalu pobedila džudiskinju iz Italije Đulijom Kađijano u kategoriji do 57 kilograma.

Bunčić je na startu zabeležio pobedu protiv Francuza Gobera. U polufinalu je izgubio od Italijana Matea Pirasa, a u borbi za bronzu je savladao protivnika iz Hrvatske Roberta Klačara.

„Zadovoljan sam današnjim nastupom. Ovo je moje prvo učešće na Mediteranskim igrama i srećan sam što sam ga zaokružio sa medaljom“, rekao je Bunčić.

Takmičari iz naše zemlje do sada su u Oranu uzeli deset odličja. Do najsjajnijeg su došli strelci u miksu Zorana Arunović i Damir Mikec, rvači Viktor Nemeš i Magomedgadži Nurasulov i džudiskinja Marica Perišić. Srebro su zaslužili karatisti Vladimiru Brežančiću i džudiskinja Milica Nikolić, a bronze su uzele zajedno Sara Lončar i Marija Sudimac u badmintonu, rvač Stevan Mićić, takmičar u boćanju Dejan Kovačević i džudista Strahinja Bunčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari