Još jedan trofej strelkinje: Zorana Arunović diplomirala na Filološkom fakultetu 1Foto: Filološki fakultet

Danas je u dekanatu Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizovan svečani prijem strelkinje Zorane Arunović, koja je pre nekoliko dana diplomirala na Katedri za slavistiku ovog fakulteta, na Grupi za ukrajinski jezik i književnost.

Zanimljivost ovog susreta ogleda se i u tome što je dekan Filološkog fakulteta prof. dr Iva Draškić Vićanović Zorani predavala Uvod u filozofiju. Zorana živo pamti njena predavanja, na kojima se, pored razvijanja kritičkog duha, suočila sa stepenom angažovanja koje studije zahtevaju i naučila kako da se nosi sa izazovima čije savladavanje podstiče lični razvoj.

Zorana je istakla da je u teškim trenucima priprema za svetska prvenstva i Olimpijske igre potporu nalazila u ukrajinskoj književnosti. Veliku zaslugu za uspešno okončanje studija pripisuje profesorki ukrajinske književnosti Tanji Gaev, koja ju je pratila od početka studija, a kasnije, kada je njena sportska karijera uzletela i odvukla je od svakodnevnog učenja, nije joj dozvoljavala da odustane.

Prof. dr Draškić Vićanović podvukla je da je veoma važno da se čuje glas sportista po pitanju značaja obrazovanja, i naglasila da je ovim mladim ljudima neophodna sistemska podrška kako bi im se olakšalo suočavanje sa izazovima koje nameću obaveze profesionalnog bavljenja sportom, i kako bi karijeru uskladili sa studijama, posebno na državnom univerzitetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.