Još jedna utakmica Makabija u Bačkoj Topoli, a i još jedan dolazak Olimpijakosa: "TSC-u dobro dođe zarada od izdavanja stadiona" 1Foto: AP/Thanassis Stavrakis

Iako su krajem februara mediji u Izraelu i Grčkoj preneli da Vlada Srbije ne može da garantuje bezbednost akterima revanša osmine finala Lige konferencije između Makabija iz Tel Aviva i Olimpijakosa, ovaj duel će se ipak odigrati u Bačkoj Topoli, u četvrtak, u 21 čas.

Zbog rata između Izraela i Hamasa Makabi mečeve u Evropi ove sezone ne igra na svom terenu, a treći put će biti domaćin na stadionu TSC.

U takmičenju po grupama u vojvođanskoj ravnici je dočekao ukrajinsku Zorju (3:2) i u poslednjem kolu, u neposrednom duelu za prvo mesto i izbegavanje baraža, Gent (3:1).

Predsednik TSC Sabolč Palađi kaže za Danas da organizacija utakmica izraelske ekipe ne predstavlja poseban poduhvat za klub, jer je iskustvo stečeno i kroz mečeve srpskog viceprvaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Brage, a zatim i u Ligi Evrope, kada je jedan od gostiju bio i Olimpijakos (2:2).

– Imamo već uigranu ekipu. Nema mnogo razlike u organizaciji mečeva TSC i Makabija. Postoje neke specifičnosti, međutim, ne radi se o nečemu što nam predstavlja problem i mogu da kažem da smo pokazali da smo sposobni da to odradimo na visokom nivou – kaže Palađi.

On dodaje da je jedina razlika u tome što su mečevi Makabija „poluzatvorenog tipa“, odnosno unapred je poznato koliko gledalaca će biti na tribinama i ko će prisustvovati duelu.

– Obično se radi o pedesetak pristalica Makabija i unapred se zna o kome se radi. Nema ulaznica u slobodnoj prodaji, tako da se može reći da se radi o mečevima poluzatvorenog tipa – objašnjava Palađi i dodaje da je to odgovor na glasine da će predstojećoj utakmici prisustvovati i navijači Crvene zvezde, koji neguju bratske odnose s pristalicama Olimpijakosa.

Rukovodilac TSC dodaje da su konkurisali preko Fudbalskog saveza Srbije da budu domaćini izraelskim klubovima i da je Makabi odabrao gde će igrati svoje mečeve.

– Mi zapravo izdajemo stadion i za to dobijamo naknadu. Ljudima iz Makabija se dopao naš objekat, koji je po mnogo čemu idealan za ono što im je bilo potrebno. Svakako je dobrodošlo to što zaradimo, ali i to je neka vrsta priznanja za TSC – izjavio je Palađi za Danas.

Po svemu sudeći, Bačka Topola će imati priliku da bude domaćin Makabiju bar još jedanput, jer je izraelski klub u prvoj utakmici u Pireju pobedio sa 4:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari