Još uvek neizvesno igranje finala ABA lige: Sportski direktor regionalnog takmičenja moli Partizan za razumevanje 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Sportski direktor košarkaške ABA lige Milija Vojinović izjavio je danas da se nada da će Partizan imati razumevanja za promenu termina finalne serije sa Crvenom zvezdom, kao i da će teren biti jedino merilo gde će se rešavati pitanje šampiona.

„Sve navedeno je u interesu same ABA lige, smatrajući da je publika veliki poslovni interes, a potvrda toga su rekordi po gledanosti na utakmicama“, naveo je Vojinović u dopisu klubovima, prenosi Sport klub.

„Nadam se da će ovoga puta Partizan biti taj koji ima razumevanja i da će se ponašati u skladu sa zajedničkim interesima ABA lige, kada je u pitanju pomeranje početka finalne serije za samo jedan dan. Naročito kada takva odluka ni na jedan način ne stavlja Partizan u podređen položaj u odnosu na rivala u finalu, pogotovo u ambijentu koji je nastao sa pokušajem narušavanja integriteta kalendara ABA lige, a koji je u potpunosti sačuvan“, navodi se u dopisu.

Košarkaška ABA liga potvrdila je danas da će finalna serija regionalnog takmičenja Partizana i Crvene zvezde početi u utorak, 13. juna, dan kasnije nego što je prvobitno bilo predviđeno.

ABA liga je na taj način odbacila prigovor crno-belih koji su tražili da mečevi budu odigrani prema ranije utvrđenom rasporedu.

„Na kraju, iskreno se nadam da će Partizan, učiniti sve što je u njegovoj moći da predstojeće finale plej-ofa prestavlja krunu sezone i da teren bude jedino merilo gde će se rešavati pitanje šampiona. A, da svaka utakmica bude spektakl koja će služiti na čast finalistima i samom takmičenju“, navodi se se u saopštenju koji je potpisao Milija Vojinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari