Jovan Mijatović između Fejnorda i Zenita bira Holandiju 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Talentovani fudbaler Crvene zvezde gotovo izvesno „broji sitno“ u njadražem dresu.

Nametnuo se Jovan Mijatović Baraku Baharu u poslednja dva meseca toliko da bi već za par nedelja lako mogao da razduži opremu omiljenog kluba.

Crvena zvezda jeste igrački i rezultatski podbacila na svim poljima, posebno u Ligi šampiona, ali je u liku osamnaestogodišnjeg napadača dobila „finansijskog kapitalca“.

Planirani okviri budžeta za tekuću sezoni ranim ispadanjem iz evropskih takmičenja nisu ispunjeni u potpunosti što je navelo rukovodeće ljude kluba da pristanu na osluškivanje ponuda iz inostranstva.

Očekivano, Mijatović se posle niza dobrih i efikasnih partija pozicionirao kao najinteresantniji fudbaler daleko bogatijih klubova.

Mozzart Sport je nedavno objavio da su Zenit i Fejnord spremni da izdvoje oko pet miliona evra i već tokom zime dovedu omladinskog reprezentativca Srbije.

Da je zaista tako potvrđuju i informacije iz Holandije. Roterdamski portal 1908.nl saznaje da je Fejnord veoma zainteresovan da Mijatovića dovede već u januaru i da je uspostavio kontakt sa Crvenom zvezdom.

Isti izvor navodi i da je Mijatović voljan da se preseli u Holandiju i da između Fejnorda i Zenita preferira prelazak u klub koji domaće mečeve igra na čuvenom De Kajpu.

Zenit od letos ima pravo, zbog ugovora crveno-belih sa Gaspromom, preče kupovine kada su u pitanju potencijalni transferi Mijatovića i Marka Stamenića.

Mladi fudbaler se, pak, nada da se to neće desiti, odnosno da Zenit neće izjednačiti ponudu koju bi Fejnord uskoro trebalo da dostavi ljudima iz Crvene zvezde.

Zenit je poput ruskih klubova i dalje pod sankcijama, ne učestvuje u evrokupovima i ne nudi priliku za razvoj i napredak poput Fejnorda koji poslednjih godina živi najuspešniji period u ovom veku.

Holanđani bi već početkom zimskog prelaznog roka trebalo da intenziviraju pregovore posebno jer će tokom januara ostati bez čak trojice napadača zbog njihovih obaveza na Kupu Azije odnosno Afrike.

Arne Slot, čuveni holandski stručnjak, ostaće tako sa Santjagom Himenezom kao jedinim klasičnim napadačem sigurno do kraja januara i s tim u vezi nedavno je najavio jačanje redova novim centarforom već početkom 2024.

Iako Mijatović nije jedini izbor Slota nalazi se među najpoželjnijim rešenjima. Uprkos tome što može da igra kao drugi napadač, čak i po krilu u Fejnordu ga vide kao klasičnog centarfora.

Slavni holandski klub spreman je da izdvoji 5.000.000 evra za obeštećenje što i nije preveliki finansijski zahtev ako se zna da je samo u poslednje dve godine u iste svrhe ukupno potrošio 70.000.000 evra,a na ime transfera zaradio 100.000.000.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari