Karatistkinja Jovana Preković odbranila svetsko zlato 1FOto: EPA-EFE/VICTOR LERENA

Olimpijska šampionka u kategoriji 61 kg Jovana Preković, pripadnica Ministarstva odbrane i oružanih snaga Vojske Srbije i karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca, odbranila je titulu prvaka sveta osvojenu 2018 godine. Jovana je u finalnoj borbi pobedila takmičarku iz Ukrajine Anitu Seroginu sa 2:1, preneo je RTS.

Ovom pobedom Jovana je zaokružila ovu godinu kao jedina neporažena takmičarka u kategoriji -61 kg.

Naime na svim kvalifikacionim takmičenjima za OI , prvenstvu Evrope u Poreču, Olimpijskim igrama u Tokiju i konačno na svetskom prvenstvu u Dubaiju Jovana je sve svoje protivnice pobedila i tako je objedinila sve titule.

„Jako sam srećna, šta da Vam kažem…evropska, svetska i Olimpijska sam šampionka. Ovo je godina za istoriju, za pamćenje. Nisam izgubila niti jedan meč i pokazala sam da sam najbolja na svetu. Hvala svima koji su me podržavali, hvala mojoj državi ŽIVELA SRBIJA.“ nakon finalne borbe  izjavila je Jovana Preković, navodi RTS.

U fantastičnoj 2021. godini 25-godišnja Aranđelovčanka postala je i šampionka Evrope, a kruna sezone bile su Olimpijske igre u Tokiju, gde je takođe osvojila najsjajnije odličje.

„Ono što je Jovana danas pokazala je i što je pokazala tokom čitave ove 2021 godine je nešto što nikome nije uspelo. Osvojiti titulu prvaka Evrope, titulu Olimpijskog šampiona i odbraniti titulu prvaka sveta je podvig. Hvala svima, hvala našoj državi koja nam je tokom čitavog ovog perioda pružala nesebičnu podršku, hvala našim porodicama. Ovo je medalja za naš narod. Živela Srbija!“ rekla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković.

Srpski karatisti sutra imaju priliku za još jednu zlato, pošto se muški tim plasirao u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari