Jovanović: Na pobedu u svakom meču 1Foto: STARSPORT

Dušan Alimpijević je prošle sezone zaintrigirao košarkašku javnost kada je sa FMP uspeo da eliminiše Partizan u polufinalu plej-ofa Superlige i nameri se Crvenoj zvezdi u borbi za titulu.

Nešto slično, samo godinu dana kasnije, uradio je takođe vrlo mladi Vladimir Jovanović, s tim da su „panteri“ umesto crno-belih, u tri meča bili bolji od čačanskog Borca. Počevši od četvrtka, u seriji na tri dobijene utakmice, FMP će se ponovo sastati sa Zvezdom „starijim bratom“, koji će pokušati da četvrtom vezanom titulom prvaka Srbije barem za nijansu ublaži gorak ukus nakon neosvajanja ABA lige.

Dušan Alimpijević je nagrađen prošlog leta imenovanjem za trenera Zvezde; bez obzira na krajnji ishod finalne serije, utisak je da će crveno-beli ponovo tokom letnje pauze tražiti novo rešenje na mestu prvog čoveka struke, iako je Milenko Topić glatkom eliminacijom Partizana u polufinalu Superlige, napravio dobar rezultat. Trenutno je možda teško zamisliti da bi to mogao da bude pomenuti Jovanović; 34-godišnjem stručnjaku, rodom iz Mladenovca, ovo je debitantska sezona u ulozi glavnog trenera jednog seniorskog kluba, međutim zajedno sa prvim saradnikom Miodragom Dinićem i čitavim stručnim štabom, u kratkom vremenskom roku pokazao je veliki talenat i sposobnost prilagođavanja. FMP je imao jednu od najkonstantnijih sezona poslednjih godina; gotovo sve vreme je igrao dobro u regionalnom takmičenju i pogotovo Superligi, u kojoj je na dominantan način osvojio prvo mesto u grupi B. Ekipa je pred start domaćeg prvenstva ostala bez Radanova i Čovića (pojačali Zvezdu), ali je odličan skauting tokom leta u vidu angažovanja, pre svih Nenadića, a zatim i Jeremića, Odža, uz postojeću bazu, uglavnom iz mlađih kategorija, doprineo da ekipa zaigra još bolje tokom domaće lige.

– Plasman u finale je nagrada za borbu mojih igrača kroz celu Superligu i za to što su bili koncentrisani na treninzima i utakmicama. Odmorićemo se, pa krećemo sa pripremama za serijal sa Zvezdom. Nadam se da ćemo biti dostojan protivnik, a ići ćemo na pobedu u svakom meču – samouveren je mladi Jovanović.

Mladi stručnjak se dokazivao radeći kao asistent u stručnom štabu FMP četiri sezone (2012-2016), a zatim je jednu takmičarsku godinu predvodio juniore Crvene zvezde. U trenerskom okruženju važi za veoma pedantnog stručnjaka, vrlo posvećenog, ali i kolegijalnog. Voli da razmenjuje mišljenja, savetuje se, kao i da pomoćnicima da slobodu u radu i deljenju instrukcija.

Za finale slobodan ulaz

Finalna plej-of serija između Crvene zvezde i FMP počeće u četvrtak u 20 časova, kada će crveno-beli biti domaćini prve od potencijalnih pet utakmica. Branilac titule završio je posao u polufinalu protiv Partizana još u sredu, dok je u seriji FMP – Borac igrana „majstorica“ u nedelju predveče. Sa Malog Kalemegdana saopštili su da će ulaz na tribine u četvrtak biti slobodan, jer klub tim gestom želi da se zahvali na podršci timu u ovoj sezoni, ali i da obezbedi što jače bodrenje u borbi za novu titulu prvaka Srbije, četvrtu u nizu. Precizirano je da će slobodan biti ulazak na tribine B i C hale „Aleksandar Nikolić“, dok će za vlasnike sezonskih karata biti rezervisani ulazi A i D. Za parter B, parter 4, lože, plave lože, bele lože i sedišta pored terena, procedura će biti redovna. Drugi meč igraće se u subotu u Železniku od 18.00, a treći opet u hali „Aleksandar Nikolić“ 12. juna. Preostali termini su 15. i 18. jun, ako bude potrebe.

Dinamik ostaje u ABA 2

Košarkaši Dinamika ostaju na Jadranu i sledeće sezone. Beogradski klub izborio je mesto u ABA 2 ligi i u takmičarskoj 2018/19. jer je u nedelju u svojoj hali pobedio goste iz Čajetine u utakmici odluke. U „majstorici“ razigravanja od petog do osmog mesta Superlige, ekipa Miroslava Nikolića trijumfovala je u seriji 2:1 i ostala u drugom po snazi regionalnom rangu i sledeće sezone, gde će predstavljati Srbiju zajedno sa Borcem iz Čačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari