Jovanović: Pola moje ekipe u prvom meču nije znalo da pogodi ulaz u Pionir 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Podvig velikih razmera napravili su košarkaši Mege u drugom meču polufinala plej-ofa Superlige (77:70). Nakon što su deklasirani u uvodnoj utakmici u formi 36 poena razlike (114:78) uspeli su danas, u matine terminu, da nadoknade minis 12 na poluvremenu i nateraju košarkaše Crvene zvezde da se za finale bore u majstorici, koja je na programu u utorak.

Hvaliće se u Megi i da su do pobede došli bez četvorice igrača iz postave koja je igrala u ABA ligi. Nikola Jović i Karlo Matković oslobođeni su obaveza usled dokazivanja u Americi uoči NBA drafta 23. juna; u sastavu nisu i Malkolm Kazalon, kao ni Nikola Đurišić (povrede) što daje na značaju trijumfu i dramatizaciji samog polufinalnog serijala.

„Čestitam Zvezdi na fer i korektnoj igri. Bez obzira na njihovu prvu pobedu u Pioniru, bilo nam je teško da spremimo ovu utakmicu… Čestitam sam mojim igračima u svlačionici. Zaslužujemo da se produži ova serija, ne zbog zalaganja u drugom poluvremenu, nego zbog cele sezone“, rekao je Jovanović. „Ovi momci su pošteni, mladi, rade dobro već deset meseci. Zbog njih mi je drago što je serija otišla u treću utakmicu. Promenili smo odbranu, ali i energetski pristup u drugom poluvremenu. Oni su imali problema na našu zonsku odbranu, odradili smo sa većom ažurnošću skok u napadu i odbrani… Ovo je nagrada momcima za ozbiljan rad cele sezone. Drago mi je što smo svi mi pokazali da smo ozbiljno shvatili ovu polufinalnu seriju“, poručio je Vlade Jovanović, trener Mege.

Jasno je i šefu struke Mege da će u majstorici duvati neki drugi vetrovi u hali „Aleksandar Nikolić“ i da će Crvena zvezda imati pristup jednak onome iz finalnog serijala ABA lige protiv Partizana.

„Mi smo osetili to još tokom Jadranske lige, kada smo igrali protiv većih klubova. Ali, pošto smo promenili tim prilično, čak 50 odsto ekipa nam nije imalo iskustva. Mogu da se našalim, a u toj šali da ima istine. Pola moje ekipe je jedva pogodilo ulaz u Pionir na prvom meču. Velika je razlika, nivo na kome su bili i na kome su sada. Neću imati nikakvu posebnu pripremu za majstoricu, mislim da bi sve napravilo kontraefekat. Što se motivacije tiče, dovoljno će odraditi Zvezda, publika, Pionir. Pokušaću da im objasnim da je ovo utakmica kao i svaka druga. I jeste tako. Pravougaonik 28 puta 15 metara, imaju neka pravila. Pored nekog uvodnog emotivnog naboja, koji će sigurno da postoji, voleo bih da odigraju meč kao ovaj. Biće daleko teže. U toj hali je teško i za timove koji su mnogo jači. Očekujem da budemo pravi, da se na terenu vidi ono što radimo. Bez obzira na to da li na kraju bude pozitivan ili negativan rezultat, želim da se vidi rad – od košarke do ponašanja i odnoa prema klubu. Ja stvarno moram da budem zadovoljan što se cele sezone tiče“, završio je sa izlaganjem trener Mege.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari