Atlanta i Majami se trkali na dva produžetka: Jović na poen od ličnog rekorda, Bogdanovića nije slušala ruka 1Foto: BETA/AP Photo/Mike Stewart

Srpski reprezentativac Nikola Jović ubacio je 23 poena i dodao osam skokova u duelu u kojem je njegov Majami pobedio Atlantu posle dva produžetka sa 117:111.

Joviću je nedostajao samo jedan poen do rekorda karijere, a na ovom meču pogodio je možda i odlučujuće šuteve za trijumf svog tima.

 

Tokom drugog produžetka je pogodio trojku kojom je sačuvao nadu Majamiju, potom imao i izuzetno bitnu asistenciju kojom je Hit izjednačio i izborio drugi produžetak, a u drugih dodatnih pet minuta je fenomenalnim potezom, ulazom i poenima na drugi obruč rešio meč i doneo Majamiju nedostižnih sedam poena prednosti u poslednjem minutu drugog produžetka.

Jović je na ovom meču iz igre šutirao 66 odsto (8 /12 ukupno, 5/8 za tri) a sa linije penala je pogodio oba bacanja koja je izveo.

Za razliku od Jovića, Bogdan Bogdanović je imao košmarno šutersko veče. Meč je završio sa 11 poena jednim skokom i dve asistencije, a iz igre je šutirao svega 23 odsto (4 /17 ukupno, 1/11 za tri).

Nije na terenu kod Atlante bilo Treja Janga, pa je Bogdanović više šutirao, ali ga nije služilo njegovo najjače oružje – šut za tri poena.

Atlanti nije pomogla fenomenalna partija Dežontea Mareja, koji je imao tripl-dabl sa 29 poena, 13 skokova i 13 asistencija.
U pobedničkom timu su se pored Jo
vića istakli i Tajler Hiro sa 33 poena i Džimi Batler sa 25.

Majami je posle ove pobede na 8. mestu sa učinkom 44 pobede i 35 poraza i nedostaju im dve pobede od 6. mesta, koje donosi direktan plasman u plej-of.

Atlanta je trenutno na 10. mestu istočne konferencije i sigurna je u plej-inu.

Košarkaši Dalasa pobedili su u gostima Šarlot sa 130:104 i tako upisali 15. pobedu u poslednjih 17 utakmica.

Maverikse je do trijumfa vodio Luka Dončić koji je sa 39 poena, 12 skokova i deset asistencija stigao do svog 21. tripl-dabla u sezoni. Takođe, Dončić je postavio rekord franšize po broju poena u jednoj sezoni pošto je sa 2.341 poenom nadmašio 2.330 poena Marka Agirea iz sezone 1983/84.

Danijel Gaford je dodao 26, a Kajri Irving 18 poena, devet asistencija i osam skokova za Maverikse koji su sa skorom 49/30 peti na Zapadu.

Šarlot su predvodili Majls Bridžes i Brendon Miler sa 22 i 21 poena. Srpski košarkaš Vasilije Micić je za 26 minuta na parketu upisao šest poena, četiri asistencije i dva skoka, dok je Aleksej Pokuševski za 13 minuta u igri zabeležio po četiri poena i skoka i jednu asistenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari