Jović se i dalje nada Mundijalu 1Photo by Seb Daly - UEFA/UEFA via Sportsfile / FSS

Selektor najboljih omladinaca Srbije ostao optimista posle startnog remija na fudbalskom prvenstvu Evrope.

Uprkos tome što je u meč ušla kao blagi favorit i povela već u osmom minutu, omladinska fudbalska selekcija Srbije nije uzela sva tri boda protiv Izraela i prešla prvi od dva koraka do željenog plasmana na Svetsko prvenstvo U20 sledeće godine. Šta više, tek u 93. minutu je izboksovala remi (2:2) i time zadržala šanse da se probije među četiri najbolje ekipe na najvećoj evropskoj smotri igrača do 19 godina.

– Fizički nismo dobro izgledali. Oni su izgledali svežije. Rekao sam da gledamo prvo sebe, a znali smo da posle velikog fizičkog i emocionalnog pražnjenja u nedavnim mečevima kvalifikacija možemo biti u problemu, jer smo ih odigrali tri za kratko vreme i to protiv veoma jakih rivala. I sada je oporavak najvažniji. Nikoga se ovde ne plašimo, naprotiv nikome nije i neće biti svejedno što ima Srbiju za rivala.

Ova generacija ima veoma talentovane momke, igrače gladne uspeha, tim koji ima karakter. Videla se njihova želju kada je to bilo najteže. I nagrađeni su za tu borbenost. U nimalo lakim okolnostima, po vrlo teškom vremenu i pod ogromnim pritiskom, uspeli su da ostvare rezultat koji nam daje za pravo da nastavimo svoj san – tako sadašnjost i najblisku budućnost Orlića vidi njihov šef Aleksandar Jović.

Koliko je u pravu i da li u nogama i glavama Stankovića, Lekovića, Lukića… ima još „baruta“ saznaćemo već 22. juna, kada naše fudbalske nade izlaze na megdan vršnjacima iz Engleske. Trenutnog lidera grupe, čiji igrački kadar dolazi iz Liverpula, Mančester sitija, Arsenala, Mančester junajteda, Totenhema… Što se osetilo u pobedi nad Austrijom (2:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari