Jović uz rame Mitroviću 1Foto: EPA-EFE ARMANDO BABANI

Najbolji fudbaleri Srbije, u izboru selektora Mladena Krstajića, juče su se okupili u trening centru nacionalnog saveza u Staroj Pazovi i počeli pripreme za mečeve C divizije Lige nacija.

Očekuje ih meč protiv Crne Gore ove subote na stadionu Crvene zvezde kao i protiv Litvanije, sledećeg utorka na terenu Partizana.

Selektor Krstajić suočio se sa nekoliko problema uoči novembarskog ciklusa.

„Imamo igrača koji je prijavio povredu i neće biti sa nama. To je Sergej Milinković Savić, koji je povredio zadnju ložu. Imamo problem i sa golmanom Markom Dmitrovićem, koji je isto tako na pregledima, zbog problema sa trbušnim zidom“, rekao je Krstajić. I dodao da su neizvesni i Ljubomir Fejsa, koji je prijavio povredu zadnje lože, kao i Filip Kostić, koji je juče imao operaciju zuba i danas bi tzrebalo da stigne

Krstajić je zbog toga naknadno pozvao još dvojicu igrača – golmana Radnika Nikolu Vasiljevića i povratnika u „A“ tim Danijela Aleksića. Napadač turske Malatije je debitovao za „A“ tim još 2008, pod vođstvom Radomira Antića. Selektor se osvrnuo i na odličnu partiju Milana Pavkova na meču Zvezde i Liverpula.

„Radi se o momku za kojeg vreme radi i koji bi trebalo da se dokazuje. Dao je dva gola, nije sporno ništa, međutim da bi ušao u reprezentaciju potreban je kontinuitet. On nije igrač na koga se ne računa i koji se ne gleda. Naprotiv, pratim sve igrače kao i njega, to pokazuje i današnji poziv za Aleksića“, rekao je Krstajić.

Jedan od povratnika u A reprezentaciju Luka Jović, u vrhunskoj je formi i ozbiljno konkuriše za mesto startera. S devet golova u prvih 11 kola, 20-godišnji centarfor bundesligaša iz Frankfurta prvi je strelac prvenstva Nemačke, pa nije malo onih što očekuju da dobije više prostora u srpskoj selekciji. Bilo kao odmena standardno efikasnom Aleksandru Mitroviću, takođe dobre forme u engleskom Fulamu (manje realna opcija), bilo kao njegov saborac u završnici akcija, što bi značilo prelazak na formaciju sa dvojicom napadača (do sad neviđeno).

Dobra vest za stručni štab je i serija asistencija i pogodaka Dušana Tadića, prve „violine“ Ajaksa u svim takmičenjima, čije se mesto u veznom redu podrazumeva. I oporavak od povrede kapitena Aleksandra Kolarova i njegovog prvog zamenika – odljućenog Nemanje Matića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari