Jubilarni 200. derbi u polufinalu 1Foto: STARSPORT

Korona virus je skratio srpsko fudbalsko prvenstvo za sedam kola superligaškog plej-ofa, ali je bivši selektor A reprezentacije Ilija Petković ipak zakazao i treći susret Crvene zvezde i Partizana u sezoni 2019/2020, pa će komšijski megdan u polufinalu Kupa Srbije, sledeće srede na terenu crno-belih, biti (ukupno) jubilarni 200. večiti derbi u oba takmičenja.  

Nešto više od 12 meseci posle njihovog poslednjeg sudara u Kupu, kada je sadašnji domaćin na crveno-belom delu Topčiderskog brda golom Bojana Ostojića nastavio svoju vladavinu istim, a ljuti mu protivnik ponovo izvisio za duplu krunu.

– Iznenađujuće, ali, eto, prošle godine smo se sa najvećim rivalom sastali u finalu a sada ćemo jednu rundu ranije. I pre žreba sam imao želju da budemo domaćini bilo kom od mogućih protivnika, rekavši da nam neće biti lako koga god da izvučemo. U konkurenciji su ostale praktično četiti najbolje ekipe u Srbiji, pretpostavljam sve sa ambicijom da osvoje trofej. Počev od nas. Dakle, ovo ništa suštinski ne menja u planovima Partizana, osim činjenice da će pobednik derbija imati još jednu tešku utakmicu posle toga. U međuvrmenu, treba zadržati fokus na prvenstvenom meču ovog vikenda i sačuvati igrače od povreda – tako je na vest iz sedišta nacionalnog Saveza reagovao trener branioca pehara Savo Milošević, inače srećan što će biti dozvoljeno prisustvo publike, jer bi „večiti derbi bez navijača bio tužan“.

U ime pobednika 24 Kup takmičenja (SFRJ, SRJ, SiCG, Srbije), o sučeljavanju sa osvajačem 16 izdanja istog takmičenja, oglasio se trener Dejan Stanković.

– Mi smo sebi zadali cilj, to je dupla kruna. Na tom putu imamo Partizan, zajedno s Crvenom zvezdom, najjaču ekipu u našem prvenstvu. Pozdravićemo se kao i uvek što se pozdravimo Savo i ja, a posle toga nas očekuje paklenih 90 minuta. Posle toga opet „otvaramo zagradu“ Savo i ja i ostaje prijateljstvo… Derbi sam za sebe nosi milion iznenađenja, možeš da ga pripremiš kako god hoćeš, ali on uvek čuva nešto za sebe. Uglavnom, nikad ne možeš da kažeš ko je favorit u takvim utakmicama, što se toliko puta dokazalo. Mislim da će biti totalno drugačiji derbi, jer se igra na prolaz, igra se za trofej… – mišljenja je  šef struke crveno-belih, rešenih da posle prvenstva konačno i u Kupu prekinu dominaciju večitog rivala.

A, tome se nadaju i ostali polufinalisti – Čukarički i Vojvodina, stabilni superligaši s (po) jednim trijumfom u poslednjih 90 minuta masovnijeg takmičenja.

Prenosi na Arena sport

10. jun

Čukarički – Vojvodina        17.00

Partizan – Crvena zvezda   20.00

finale se igra 24. juna

Karte od 700 dinara, Partizan očekuje pun stadion!?

Kao da se broj novozaraženih i dalje ne meri s dve cifre, u Partizanu priželjkuju da će sledeće srede popuniti stadionske kapacitete mimo restriktivnih zona, u prevodu okupiti oko 20.000 „glava“ na tribinama. Kako god, prodaja ulaznica počinje u ponedeljak i to po ceni od 700 dinara (Jug, Sever). 1.000 (bočni delovi Istoka i Zapada), 1.500 (za centar Zapada i Istoka) i 5.000 dinara (za mesto u VIP ložama).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari