Junajted pušta Ronalda, Čelsi prvi stao u red 1Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Na način na koji je izdjestvovao odlazak iz Juventusa, Kristijano Ronaldo, po svemu sudeći, uspeće da dobije izlaznu kartu iz Mančester junajteda. Portugalac se u ponedeljak nije pojavio na početak priprema „crvenih đavola“ pravdajući nedolazak privatnim razlozima. Bio je to jasan znak klubu da mora da pronađe način da se dogovori sa Ronaldovom menadžerom Žoržom Mendešom u vezi sa načinom na koji će se dve strane pozdraviti. Prema pisanju engleskih medija, Ronaldo je rešen da karijeru nastavi na nekom drugom mestu, a Čelsi je prvi stao u red.

Junajted će na ime transfera Ronalda zaraditi svega 17,5 miliona evra, što će biti tek 2,5 miliona više u odnosu na iznos kojim je prošle sezone obeštetio Juventus prilikom povratka Kristijana na Old traford.

Uprkos tome što u Mančesteru u početku nisu bili za takvu ideju, upornost Portugalca nagnala ih je da promene stav i shvate da Ronaldo ne želi da sledeće sezone igra za tim koji se neće takmičiti u Ligi šampiona.

Kako mu je ostalo još godinu dana saradnje sa „crvenim đavolima“ zainteresovana strana moraće da obešteti Junajted.

Čelsi deluje kao najrealnija opcija; Todu Boliju, novom vlasniku kluba, potrebno je jedno ime neupitnog fudbalskog kredibiliteta, a Ronaldo bi bio garancija da mu mandat može početi mirno i bez prevelikog pritiska od strane navijača.

Čelsi je na pragu dovođenja Rahima Sterlinga iz Mančester Sitija za oko 50.000.000 evra, dok bi Kristijana platio triputa manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari