Ronaldo i Mančester junajted raskinuli ugovor 1EPA-EFE/PETER POWELL .

Kraj višemesečnog otvorenog „rata“ slavnog Portugalca i engleskog klupskog velikana.

Informaciju su maltene u isto vreme pustili mediji i Mančester junajted, a suština je dogovor o sporazumnom raskidu saradnje.

„Kristijano Ronaldo će napustiti Mančester junajted uz obostrani dogovor, koji odmah stupa na snagu. Klub mu zahvaljuje na ogromnom doprinosu u toku dva boravka na Old Trafordu“, saopštio je MJ.

Uprava sa “Old Traforda” je i pre kontroverznog intervjua Kristijana Ronalda, u kom je kritikovao sve redom, htela da mu vidi leđa, a sada je samo našla način da okonča drugi mandat CR7 u „Teatru snova“.

Na istovremeno zadovoljstvo jednog od najboljih fudbalera 21. veka, rezigniranog statusom u timu i ambicijama Mančester junajteda poslednjih sezona.

Ronaldo se vratio u Junajted u leto 2021, imao individualno odličnu sezonu 2021/22, ali je minulog leta ipak pao u drugi plan kod menadžera Erika Ten Haga. Frustraciju je pokazivao na katastrofalan način, tako što je odlazio u sred utakmica sa klupe i sa stadiona i sada je bar kraj tim mučnim relacijama dve nepomirljivo konfrotirane strane.

„Ne samo da je pokušao da me otera, bilo je još nekoliko njih u Mančester junajtedu. Osećao sam da su me izdali i da neki ljudi nisu želeli da me vide u klubu. Ne samo ove, nego i prošle godine… Ten Haga ne poštujem ga jer on ne poštuje mene. Ako nemaš poštovanja prema meni, nikada ga neću imati ni ja prema tebi“, rekao je Ronaldo između ostalog u intervjuu koji je bio kap koja ja prelila čašu.

Vest o očekivano, ali dugo čekanom, razlazu objavljena je u sred Svetskog prvenstva u Kataru, gde se centarfor velemajstorske klase nalazi sa reprezentaciojom Portugala.

Ostaje da se vidi koji će to klub u svojim redovima hteti bivšeg špica madridskog Reala i Juventusa, odnosno ko će pristati na megalomanske finansijske uslove 37-godišnjeg trofejnog fudbalera.

Obzirom da je mnogo puta isticao da još ne razmišlja o prekidu karijere, mada sada mora da nađe novi klupski angažman u jeku sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari