Junak Mitrović: Hoće čuka da stane 1

Fantastičnu sezonu ima Aleksandar Mitrović, kako u Fulamu a još sjajniju u opremi reprezentacije Srbije. Zaslužio je odlični centarfor da postigne pobedonosni gol protiv Portugalije u 90. minutu posle kojeg je reprezentacija Srbije direktno otišla na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Mitrović je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije; strpljivo je čekao šansu u ulozi rezerviste i na fantastičan način, udarcem glavom, matirao golmana Patrisija za konačnih i prelepih 1:2 za našu reprezentaciju.

„Ništa, ne znam odakle da počnem. Hoće čuka da mi stane. Velika pobeda. Mislim da smo ostvarili plasman sa debelom zaslugom. Bili smo bolji, nadigrali smo Portugal, došli smo da igramo fudbal“, euforičan je bio Mitrović.

Utisak je da je negde moralo da se vrati za sve neuspehe i – vratilo se. I to na kakav način! Golom u 90. minutu.

„Vratilo se i za Škotsku i to sa kamatom. Kada si pošten i iskreno radiš – vrati se. I ja i ekipa smo verovali u selektora, igrali smo sa velikim samopouzdanjem. Presrećni smo zbog nas i zbog cele nacije. Koliko smo sreće doneli celoj naciji. Nemam reči da opišem sreću, radost, ponos. Sveje pomešano. Neverovatan osećaj“, naveo je centarfor srpske reprezentacije.

Ponovio je Mitrović da je atmosfera u reprezentaciji odlična i da nije bilo panike i kada je Portugal poveo u ranoj fazi utakmice.

„Pričali smo pre utakmice da znamo šta hoćemo. Verovali smo u ono što radimo, izdominirali smo 90 minuta i zasluženo pobedili. Dao sam gol, ali ekipa , selektor, ljudi u savezu, navijači.. .Stvarno smo stvorili nešto neverovatno. Ne sećam se da je ovako bilo u reprezentaciji, a ovde sam dugo. Na nama je da održavamo ovo“, jasan je Mitrogol, koji je poručio da će Srbija imati sovje šanse i u Kataru.

„Ova ekipa je spremna na čuda. Rekao sam im u svlačionici: Ljudi, jeste li vi normalni? Idemo u Katar da igramo fudbal, da se nadigravamo“, zaključio je Mitrović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari