Juniorski reprezentativac Srbije u streljaštvu Marko Ivanović osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kairu 1Foto: Instagram/Streljački savez Srbije

Juniorski reprezentativac Srbije Marko Ivanović osvojio je srebrnu medalju u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom prvenstvu u Kairu, saopštio je danas Streljački savez Srbije, istuičući da se na junorsku medalju čekalo godinama.

Prethodno odličje za Srbiju na Svetskim prvenstvima u muškoj konkurenciji doneo je Dragan Marković, aktuelni sportski direktor Streljačkog saveza Srbije 2002.godine, kao juniorski reprezentativac Jugoslavije, kada je osvojio bronzanu medalju u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava na Svetskom prvenstvu u Lahtiju.

Ivanović je u finale ušao kao trećeplasirani u jučerašnjim kvalifikacijama, a posle prvog, klečećeg stava bio je na osmom mestu, ali je odličnim rezultatima u ležećem i stojećem stavu izborio drugo mesto, iza Kineza Linšu Dua, a isprd trećeplasiranog Amerikanca Grifina Lejka.

Preostala dvojica predstavnika Evrope u finalu, Mađari Deneš i Terek nisu bili blizu medalja, zauzeli su šesto, odnosno sedmo mesto.

„Ivanović, strelac kragujevačkog ‘Čika Mate’, današnjim srebrom, potvrdio je kvalitet nkon što je prošle godine osvojio dve srebrne medalje vazdušnom puškom u pojedinačnoj konkurenciji
juniora na prvenstvima Evrope“, navodi u saopštenju SSS, podsećajući da je mladi Kragujevčanin ove godine na EP vazdušnim oružjem u Hamaru osvoji bronzu u mešovitom paru sa Aleksandrom Havran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari