Juventus je važniji od Ronalda 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Otišao je poslednjeg dana prelaznog roka, bez mnogo patetike rešio da Juventus zameni Mančester junajtedom i tako nemerljivo oslabi crno-bele u tekućoj sezoni.
Povratak Kristijana Ronalda na Old traford umnogome je uticao na kvalitet igre izabranika Masimilijana Alegrija, u meri, da im je start jedna od najlošijih u poslednjih 60 godina, kada je takmičenje u Seriji A u pitanju.
Ipak, Huan Kvadrado, iskusni Kolumbijac, smatra da će se Juventus izvući iz krize.

Nedavna pobeda nad Čelsijem, aktuelnim prvakom Evrope, izvojevana bez pomoći povređenih Paula Dibale i Alvara Morate, umnogome je promenila atmosferu u klubu, toliko da je javnost izmenila i percepciju kada su i sposobnosti vođenja ekipe Maksa Alegrija u pitanju.

Stručnjak koji je sa Juventusom osvojio pet uzastopnih titula, bio je i zagovornik odlaska Kristijana Ronalda.

U klubu su bili opterećeni njegovom astronomskom platom koja ih je godišnje koštala preko 30 miliona evra bruto, tako da su jedva dočekali da ih Junajted počasti sa 15 miliona evra na ime obeštećenja i tako rastereti ogormnih rashoda.

Doduše, to je značilo i promenu strategije, s obzirom na to da je Portugalac u dresu Juventusa bio fantastičan, postigavši više od stotinu golova na nekih tridesetak utakmica više u torinskom velikanu.

„Juventus je najvažniji. Znamo koliko vredi i znali smo šta predstavlja za nas. Međutim, radimo na tome da se njegovo odsustvo ne oseti“, istakao je Kvadrado, koji je protiv Čelsija više bio zadužen za dupliranje desne strane u defanzivi nego li za napadačke zadatke kao projektovano desno krilo.

„Zadovoljni smo što smo igrali kao tim, što smo se borili po svaku cenu za rezultat koji smo želeli. To je naša DNK, koja protiv velikana izlazi na videlo. Moramo da ostanemo na zemlji i nastavimo da radimo. Možda nismo igrali najbolji fudbal, ali rezultat je ono što je važno“, naveo je Kolumbijac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari