Juventus u finalu Kupa Italije 1Foto: EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Fudbaleri Juventusa plasirali su se večeras u finale Kupa Italije, pošto su na svom terenu u Torinu odigrali nerešeno 0:0 protiv Milana.

Juventus se plasirao u finale na osnovu gola postignutog u gostima, pošto je u prvoj utakmici, 13. februara u Milanu bilo 1:1. Ovo je bila prva utakmica u italijanskom fudbalu posle tromesečne pauze zbog pandemije korona virusa.

Crno-beli su dominirali od početka, a prvu ozbiljnu priliku imali su u 16. minutu, kada je Kristijano Ronaldo pogodio stativu iz penala.

Prethodno, fudbalera Milana Andreu Kontija lopta je pogodila u lakat, a zatim se odbila do Ronalda. Sudija je posle upotrebe VAR tehnologije dosudio penal za Juventus, a Portugalac je pogodio levu stativu.

Nekoliko sekundi kasnije crveni karton dobio je igrač Milana Ante Rebić posle oštrog starta nad Danilom.

Juventus nije uspeo da iskoristi igrača više zahvaljujući i golmanu gostiju Djanluidjiju Donarumi, koji je dobro čuvao svoju mrežu.

Utakmica je odigrana bez navijača u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Ekipe su odvojeno izašle na teren, a na stadionu je bilo do 300 ljudi, uključujući ekipe, zvaničnike i predstavnike medija.

Pre utakmice održan je minut ćutanja u znak sećanja na žrtve pandemije korona virusa, a zatim je aplauzom izražena zahvalnost zdravstvenim radnicima.

U drugom polufinalu u subotu uveče igraju Napoli i Inter. U prvom meču Napoli je pobedio sa 1:0.

Finale je na programu 17. juna u Rimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari