Kad će Novak Đoković ponovo igrati na nekom od turnira i od čega to zavisi? 1Foto: EPA-EFE/James Ross

Novak Đoković je na Australijen openu osvojio svoj deseti trofej na ovom turniru i vratio se na prvo mesto na ATP listi, ali je platio visoku cenu za ovaj podvig, jer je turnir odigrao sa teškom povredom zadnje lože.

Raspored turnira na kojem će nastupiti u narednih nekoliko meseci ne zavisi samo od brzine oporavka, već i od zabrane ulaska u SAD, odnosno da li će i kada administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinuti vanredno stanje zbog epidemije kovida-19.

Na zvaničnom sajtu najboljeg tenisera sveta piše da je prijavljen za turnir u Dubaiju, koji je na programu od 27. februara do 4. marta, međutim, teško je očekivati da će do tada biti spreman za nastup.

Nakon Dubaija počinje sezona mastersa u Sjedinjenim Državama, koja kreće sa Indijan Velsom (od 6. do 19. marta), a nastavlja se u Majamiju (od 20. marta do 2. aprila), ali je izvesno da do tada neće biti ukinuto vanredno stanje u Americi.

Đoković ni prošle godine nije igrao na ovim turnirima, tako da neće gubiti ATP bodove.

To znači da bismo Đokovića ponovo mogli da vidimo tek na početku sezone turnira na šljaci, odnosno na mastersu u Monte Karlu, koji se igra od 8. do 16. aprila.

U sklopu priprema za Rolan Garos potom sledi turnir u Madidu, a zatim masters u Rimu, na kojem je prošle godine osvojio svoju prvu titulu u 2022.

Ovaj deo sezone završava se Rolan Garosom (od 28. maja do 11. juna), na kojem će Đoković pokušati da osvoji svoju drugu titulu, a svoj 23. grend slem trofej u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari