"Kad sam ovde, znači da sam zdrav": Aleksandar Mitrović objasnio svoje fizičko stanje, o kom je pričao i selektor 1foto: Starsport

Najbolji strelac srpskog fudbala nije hteo da se žali na dug oporavak od povrede, kao razlog zbog čega nije ušao u ozbiljnu šansu tokom izgubljene utakmice sa Brazilom (0:2).

Selektor Dragan Stojković je poraz Srbije objasnio neobjašnjivim fizičkim padom u drugom poluvremenu, ali i činjenicom da je na Mundijal u Kataru poveo trojicu rekovalenscenata – Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Filipa Kostića. Od kojih je prvi bio starter, a drugi ušao u drugom poluvremenu.

„Kad sam ovde, znači da sam zdrav. Da sam fizički najbolje nisam, jer nisam dugo igrao, ali generalno sam zdrav… Nije da nismo trčali, ali smo fizički pali, nismo imali dobar pritisak na loptu, posebno mi napadači.

Možda je to razlog i nekih neigranja, u poslednjih mesec dana i kod mene i kod Ducija (Vlahovića). I Kostić je falio. Samo smo se povlačili dublje i dublje, gol je visio u vazduhu, nismo bili opasni. Igrali smo iz nekiih kontri i polukontri, ali nismo bili opasni kao što znamo da budemo“, prokomentarisao je Mitrović.

Kao i ostali i on je verovao da je pobeda moguća, ali…

„Sigurno smo razočarani. Još je rano za neke analize, ali mislim da nam je nedostajalo te neke agresivnosti i da smo fizički pali pred kraj prvog i na početku drugog poluvremena. Gubili smo neke lopte koje ne bi smeli da gubimo. Gol je visio u vazduhu, imali smo neke polušansice, ali nismo bili opasni kao što znamo da budemo“.

Jedan od najefikasnijih igrača ove sezone u Premijer ligi brecnuo se na novinarsko pitanje „Šta sad?'“, smatrajući da jedan poraz ne znači odustajanje od plasmana u drugu rundu.

„Kakvo pitanje… Sigurno da nam igra pobeda i idemo na pobedu. Videćemo šta će se desiti, a zavisimo i od drugih rezultata. Šta sad… I oni su izgubili, ali i da nisu sigurno bi išli na pobedu… Mister nam je rekao

da i dalje sve zavisi od nas, da nije rezultat kao što smo želeli, to sve znamo. Bilo je nekih i pozitivnih stvari. Idemo u oporavak i idemo dalje“.

Do meča sa Kamerunom ima četiri dana, a centarfor Fulama to smatra dovoljnim za oporavak i adekvatnu pripremu.

„Sigurno će biti mnogo drugačija utakmica protiv Kameruna. Kad kažem da smo pali fizički, mislim da smo videli i kakvu klupu ima Brazil. Oni samo menjaju i temo ide jače i jače. Imaju mnogo igrača na klupi i onda se ne oseća razlika u ovima što igraju i ovima što ulaze sa klupe.

Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Sigurno je da bolan poraz, ali sigurno da je bolje da izgubimo sad i da pobedimo naredne dve“, zaključio je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari