Kajakaši iz Sremske Mitrovice ispunili normu za Olimpijske igre u Parizu 1Foto: mitrovica.info

Povodom uspeha kajakaša mitrovačkog kluba „Val“ i ispunjenja normi za predstojeće Letnje olimpijske igre u Parizu, spotriste su u Gradskoj kući primili predstavnici lokalne samouprave na čelu sa Zoranom Miščevićem.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, kajakašice su ispunile normu za Olimpijske igre rezultatima ostvarenim na Svetskom prvenstvu u kajaku, koje je održano u Duizburgu, gde je ženski četverac u sastavu Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Milica Novaković i Dunja Stanojev zauzeo šesto mesto.

Muška posada veslala je u sastavu Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov i zauzela osmu poziciju.

Tako da je i ovaj četverac plasmanom među 10 najboljih čamaca sveta, obezbedio vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

„Izuzetno smo zadovoljni rezultatom, to je san svakog sportiste, sanjala sam da odem na Olimpijske igre još kad sam bila mala i počela da se bavim ovim sportom. Na Svetskom prvenstvu smo izveslale jako dobre tri trke, već kroz polufinalnu trku gde smo znale da imamo olimpijsku normu, znale smo da možemo i u finalu da idemo na dobar rezultat, bile smo fokusirane i zauzele visoko šesto mesto, bile smo treći evropski čamac što je ogroman motiv jer sledeće godine imamo prvo Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i nadamo se da možemo da i tu idemo na medalju pre Olimpijskih igara. Najveći cilj su Olimpijske igre nadamo se da možemo da idemo isto ka visokom mestu”, izjavila je Marija Dostanić, kajakašica „Vala“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari