Kakav je meč propustio Kristijano Ronaldo: Osam golova, četiri vođstva Al Nasra, het-trik Taliske i na kraju bod za tim sa začelja (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/STR

Portugalski as Kristijano Ronaldo je odradio jedan meč zabrane igranja, koji mu je razrezao disciplinski tribunal saudijskog fudbalskog prvenstva zbog nemorala.

Na dan kada je objavljeno koliko dugo će da ispašta zbog neprimerenog gesta prema protivničkim navijačima na meču njegovog tima s gradskim rivalom iz Rijada Al Šababom, Al Nasr je odigrao utakmicu u sledećem kolu.

Pred svojom publikom je dočekao poslednjeplasirani Al Nazm, koji je bio tvrd orah.

Nije ga slomio ni brazilski ofanzivni vezni igrač Taliska s tri gola ni Senegalac Sadio Mane zatim iz penala na izdisaju meča.

Triput je Brazilac dovodio Al Nasr u vođstvo, triput su gosti uspostavljali simetriju u rezultatu. Poveo je domaćin i četvrti put ali džaba.

Na kraju 4:4. Gosti su poslednji put izjednačili u desetom minutu nadoknade vremena preko brazilskog štopera Paula Rikarda.

Talisku je baš zahvatilo golgetersko nadahnuće, budući da je s njegova dva pogotka savladan Al Šabab (3:2), ali je i krivac za suspenziju svog saigrača, koji se zavadio sa suparničkim pristalicima upravo posle pobedonosnog gola.

Brazilac je izbio na 16 golova.

U vođstvu je i dalje Kristijano Ronaldo s 22 pogotka. Može da žali što je pauzirao baš u susretu Al Nasra sa timom sa začelja, jer su mu takvi omiljeni za popravljanje salda.

Prvi pratilac na listi strelaca mu je Aleksandar Mitrović sa 19 golova.

Al Hilal, koji u vođstvu ima šest bodova više od Al Nasra, a i utakmicu manje, u petak u derbiju kola dočekuje u Rijadu šampiona Al Itihad iz Džede.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari