Kalifa Kulibali na promociji u Zvezdi: Bukari me ubedio da dođem 1

U Crvenoj zvezdi su se potrudili da brzo pronađu zamenu za Milana Pavkova. Uspeli su u tome da dovedu Kalifu Kulibalija koji je po visini pandan napadaču koji je bio omiljen među navijačima srpskog šampiona. Centarfor iz Malija danas je predstavljen javnosti u prostorijama kluba na stadionu „Rajko Mitić“.

„Želeli smo da na mesto Milana Pavkova dovedemo igrača sličnih karakteristika, radi se o Kalifi Kulibaliju. Igrao je za Šarlroa, Gent i poslednjih pet sezona za Nant. Radi se o igraču odličnih atletskih sposobnosti, koji igra obema nogama i glavom. Posebno u protivničkom šesnestercu“, objasnio je Mitar Mrkela, sportski direktor kluba, razloge zbog kojih je angažovan Kulibali.

Obraćajući se javnosti, prvi put nakon potpisa ugovora sa srpskim velikanom, Kulibali je otkrio da ga je Bukari, sa kime je sarađivao u Nantu, ubedio da mu se pridruži u Beogradu.

„Drago mi je da sam ovde sa vama, Crvena zvezda i Beograd… Drago mi je da igram za istorijski klub kao što je vaš. Nadam se da ću da doprinesem timu. Cilj nam je da osvojimo nacionalni šampionat i budemo dobri u Ligi Evrope“, jasan je 31-godišnji momak iz Malija.

Kulibali je stigao u Zvezdu nakon petogodišnjeg iskustva igranja za Nant u francuskoj Ligi 1.

„Veoma mi je interesantna Crvena zvezda, gledao sam vašu poslednju evropsku utakmicu. Pre toga sam pratio vaš klub na instagramu i Bukari me je ubedio da dođem u Crvenu zvezdu. Upoznatam sam da ljudi vole Zvezdu. Nadam se da ću da doprinesem.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari