Kamerun osvojio treće mesto na Kupu afričkih nacija posle jedanaesteraca 1Foto: Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Fudbalska reprezentacija Kameruna osvojila je večeras treće mesto na Kupu afričkih nacija, pošto je u Jaundeu posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Burkinu Faso sa 5:3.

Regularni deo utakmice završen je nerešeno 3:3, uprkos tome što je Burkina Faso vodila sa 3:0.

Burkina Faso je povela u 24. minutu golom Stiva Jaga posle centraršuta Ise Kaborea. Kabore je zaslužan i za drugi pogodak, kada je u 43. minutu prošao iskosa po desnoj strani i centrirao pred gol, čuvar mreže Kameruna Andre Onana ispustio je loptu i ona je ušla u mrežu.

Sudija je prvobitno pokazao da je pre nego što je Kabore centrirao, lopta izašla u gol aut, ali je posle upotrebe VAR tehnologije priznao pogodak.

Treći gol postigao je Đibril Outara posle dodavanja Bertrana Traorea u 49. minutu.

Prvi gol za domaće postigao je Stefan Baoken kada je natrčao na odbijenu loptu u 72. minutu, a zatim je Vensan Abubakar postigao dva gola za izjednačenje, u 85. i 88. minutu.

Sudija je proveravao izjednačujući gol pošto je tokom akcije povređen golman Burkine Faso koji je ispustio loptu, ali je pogodak priznat, pa je utakmica rešena posle izvođenja jedanaesteraca.

Golove za Kamerun postigli su Vensan Abubakar, Nikolas Ngamaleu, Toko Ekambi, Pjer Kunde i Ambruaz Ojongo.

U ekipi Burkine Faso precizni su bili Isa Kabore, Sumaila Outara i Stiv Jago, a kamerunski golman Onana odbranio je penal Ibrahimu Tureu u trećoj seriji.

U finalu Kupa Afričkih nacija u nedelju od 20 časova u Jaundeu igraće Egipat – Senegal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari