Kampaco: Hauard kao glava zmije, protiv Partizana će detalji presuditi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Iako su faktički ostali bez plasmana u TOP 8, za košarkaše Crvene zvezde sutrašnji evroligaški meč sa Baskonijom biće važan test na polju samopouzdanja (19.00).

Crveno-beli će u poslednjih pet kola pokušati da poprave utisak i timsku hemiju, kao i da dođu do mogućnosti da obore klupski rekord po pitanju evroligaških pobeda u jednoj sezoni (16 trijumfa).

Meč u Barseloni bio je putakaz ka nekim boljim izdanjima, onima u kojima puleni Duška Ivanovića nemaju problema sa ritmom u napadu, odnosno defanzivnim manjkavostima koje rivali lako čitaju.

Fakundo Kampaco bio je izvrstan u Kataloniji, maestralno je odigrao protiv jedne od najčvršćih odbrana i shodno prikazanom, logično je što navijači od njega očekuju da bude predvodnik crveno-belih i na sutrašnjem meču.

– Biće teško. Sjajan su i opasan tim koji može postiže poene na različite načine, iz svih pozicija. Zaslužuju veliku pažnju, pogotovu određeni igrači. Igraju veoma brzo, energično i moramo da budemo pametni, borimo se i odgovorimo im energijom. Uz navijače mislim da će sve biti u redu – optimista je argentinski as.

Markus Hauard se nametnuo kao jedno od primarnih rešenja Baskonije. Kadar je da u izolacijama u samo par minuta napravi krucijalnu razliku na terenu, u korist velikana iz Baskije.

Impresivno je kako se brzo adaptirao na zahteve u evropskoj klupskoj košarci, s obzirom na to da prethodno nije nikada napuštao košarkaško tlo Amerike.

– On je kao glava zmije. Plejmejker koji sve čini srećnim. Moramo da budemo agresivni na njemu, otežamom mu posao, a imamo dovoljno alata da to izvedemo.

Ne želi Argentinac da razmišlja o propuštenim evroligaškim prilikama niti eventualnim šansama. Fokusiran je na svaki naredni izazov u crveno-belom dresu.

– Ne moramo da razmišljamo o plej-ofu, već kako da usmerimo energiju i napredujemo kao tim iz dana u dan, na svakoj utakmici. Da svaku odigramo kao finale do kraja sezone. Da se ne bavimo kakve su nam šanse za plej-of i ako uradimo tako, bićemo u dobroj poziciji na kraju sezone.

Stava je i da su večiti srpski rivali ove sezone kvalitativno poprilično ujednačeni i da će detalji odlučivati u potencijalnom abaligaškom finalu.

– Sjajan smo tim. Prvi cilj mora da nam bude ono što se trenutno dešava. Kao što je ovaj razgovor sa vama. Moramo da radimo najbolje moguće. Kao i mi, Partizan takođe ima dobar tim i detalji će presuditi. Ko je pametniji u trenutku, ko se više bori, taj će pobeđivati. Predstoji nam rad, imamo vremena i moramo da usmerimo energiju ka tome.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari