Nemanja Nedović (L) and Head coach Duško Ivanovićfoto STARSPORT

Rezultatski, sutrašnji meč sa Baskonijom imaće veću težinu za goste, ali će košarkašima Crvene zvezde poslužiti da poprave evroligaški utisak pred svojim navijačima (19.00).

Crveno-bele u 29. kolu očekuje meč sa ekipom koja igra vrlo kvalitetno, u visokom ritmu, na momente i krajnje atraktivno.

Imaće Zvezda priliku da još jednom proveri defanzivne principe protiv vrsnih napadača kakavi su plejmejker Darijus Tompson, odnosno šuter Markus Hauard.

Sa 6,5 asistencija po meču, Tompson je najbolji kreativac u Evroligi ove sezone. Još uvek se prepričavaju njegove paritje protiv Reala i Efesa. Aktuelnom šampionu Evrolige zavrteo je razum sa 16 uspešnih dodavanja, dok je protiv Reala, nedavno, imao 14. Ukupno, na čak sedam utakmica ostvario je dvocifren broj asistencija, u proseku.

– Teška utakmica. Igramo protiv tima koji je najbolji u napadu i asistencijama. Izuzetna napadačka ekipa, imaju veliki talenat, atlete… Vrlo su efikasni i moramo da igramo izuzetno dobru odbranu, što će biti veoma teško, ali svaku utakmicu igramo da dobijemo. Da bi smo dobili Baskoniju, pre svega moramo da igramo odbranu, a ne napad. U napadu ćemo nekako već naći rešenje – poručio je Duško Ivanović, šef struke crveno-belih, koji je sa Baskonijom ostvarivao i najveće uspehe u klupskoj istoriji.

Ohrabrujuće deluju informacije da će Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović biti u sastavu Zvezde, nakon odsustva izazvanog povredama dvojice prekaljenih bekova.

Meč sa Baskonijom trebalo bi da bude povratnički za obojicu nakon što su u poslednjem večitom derbiju morali da odustanu posle nekih desetak minuta na parketu.

– Mislim da će i Nemanja i Ognjen moći da igraju – otkrio je Ivanović.

U odnosu na tandem bekova, Branko Lazić još uvek nije spreman da se vrati treninzima pod maksimalnim opterećenjem. Kapiten je, zbog bolova u leđima, već propusito sedam mečeva.

– Nedelja po nedelja, ne dan po dan. Pa da vidimo kada će moći da pomogne.

Ivanović sa Baskonijom ima tri titule prvaka Španije, isto toliko kupva, kao i učešće na FF turniru Evrolige.

Poslednji put, titulu je sa Baskonijom osovjio 2020. godine.

– Bio sam dugi niz godina tamo, to je moj klub, grad… Ljudi u klubu su isti, treneri se menjaju, ali je filozofija ostala ista. Svake godine dovode malo nepoznate igrače za Evropu, sa puno talenta, atlete i igraju izuzetno modernu košarku – naveo je crnogorski stručnjak.

Na skoru 12-17, crveno-belima su šanse za plasman u TOP 8 svedene na puku teoriju, ako i toliko.

– Gledam samo nas i dok god budemo imali šanse, koliko god da su male, pokušaćemo da uradimo sve da budu velike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari