Karabatić igao protiv Islanda iako je bio pozitivan na korona virus 1Foto: EPA-EFE/ Ole Martin Wold

Organizacija Evropskog rukometnog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj praktično je upitna od samog starta takmičenja; ogroman broj zaraženih rukometaša korona virusom obesmislio je samo prvenstvo i radikalno uticao na kvalitet reprezentacija. Ipak, činjenica da je Nikola Karabatić zaražen igao protiv Islanda mogla bi da preraste u veliki skandal, pogotovo jer je EHF dao posebno izuzeće u slučaju reprezentativca Francuske.

Karabatić je nastupio protiv Islanda, iako je dva dana pre meča bio pozitivan na testiranju na korona virus.

Jedan od najboljih rukometaša na planeti, testirao se nakon meča svoje selekcije sa Holandijom, ali je i pored pozitivnog nalaza dobio dozvolu Evropske rukometne federacije, pošto je u decembru preležao virus.

Mediciski stručnjaci EHF-a su na osnovu provere visine CT-a (procena rizika za širenje zaraze, prim.aut.) ustanovili da Karabatić nije opasan za ostale učesnike i da ne predstavlja pretnju za širenje zaraze.

Francuski as, ne samo da je igrao pozitivan, nego će moći da nastupi i u večerašnjem meču sa Crnom Gorom, ali pod uslovom da mu vrednost CT-a drastično ne opadne.

Ovakva odluka EHF ražestila je predstavnike ostalih reprezentacija na Evropskog prvenstvu, pogotovo onih koje su bile percipirane kao favoriti na šampionatu, a zbog prisustva virusa kod svojih igrača i to onih najboljih, tokom prvenstva, već na polovini druge faze ispali su iz trke za mesto u polufinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari