Karatisti zadovoljni uspesima na Prvenstvu Evrope 1Foto: Press centar UNS (arhivska fotografija)

Reprezentativci Srbije osvojili su četiri medalje na na 52. Prvenstvu Evrope za seniore u karateu, koje se održavalo od 4. do 7. maja u Kočaeliju u Turskoj. Zlatnu medalju osvojila je Preković Jovana, srebrnu Antić Marko i dve bronzane Cvrkota Sanja i Bitević Slobodan.

Nakon povratka sa prvenstva, karatisti koji su osvojili medalje održali su konferenciju za novinare na kojoj su istakli da su zadovoljni postignutim uspesima i da se već pripremaju za nova takmičenja.
Jovana Preković, do zlatne medalje u kategoriji do 61 kilograma došla je pobedom u finalu nad Lusi Ignas iz Francuske 4:2. Ona kaže da je ovo za nju tek početak.

– Očekuje me sledeće godine Evropsko i Svetsko prvenstvo i nadam se da ću raditi kao i do sada punom parom i truditi se da ponovim titulu – rekla je Prekovićeva na današnjoj konferenciji za medije nakon povratka sa prvenstva Evrope.

Marko Antić, član reprezentacije Srbije u karateu u kategoriji do 60 kilograma, osvojio je srebrnu medalju na 52. Evropskom prvenstvu za seniore. Rekao je da tamkičarima predstoji težak i radan period sa novim izazovima.

– Ono što je posebno značajno za nas je, što 2018. godine počinju kvalifikacije za Olimpijadu i Evorpsko prvenstvo, gde ćemo mi biti domaćini u Novo Sadu, istakao je on.

Cvrkota Sanja u borbama pojedinačno do 68 kilograma i Bitević Slobodan u borbama pojedinačno +84 kilograma su osvojili bronzane medalje.

Za Sanju Cvrkotu je ovo treća pojedinačna seniorska medalja, koja je za nju najznačajnija i najsjajnija, pored one iz Budimpešte 2013. godine.

– Prošle godine sam u ovo vreme doživela povredu kolena. Prezadovoljna sam što sam na ovakav način uspela da se vratim tu gde sam bila pre povrede – navela je Cvrkota.

Slobodan Bitević osvojio je bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope u karateu, koje se održava u Turskoj. Bitević je do medalje došao pobedom nad Danielom Molnarom iz Mađarske rezultatom 1:0. Zadovoljan je nastupom na Evropskom prvenstvu, ali kako kaže, ostaje žal za zlatnom medaljom.

– Moje ambicije jedino zadovoljava zlatna medalja, a već dva puta sam osvajao tu Evropsku medalju. Znam koliko treniram i koliko se odričem. Verujem da ću u Novom Sadu zlatnu medalju vratiti u svom vlasništvu, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari