Katai golom u 93. minutu doneo Zvezdi pobedu u Surdulici 1Foto: Starsport

U poslednjem meču pred pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru, u okviru 19. kola Superlige Srbije, Crvena zvezda slavila je u zanimljivom meču na gostovanju Radniku u Surdulici.

Meč je završen rezultatom 2:1 za crveno-bele uz dva gola Aleksandra Kataija i pogodak Miloša Spasića za domaće, piše Sport Klub.

Početak meča protekao je u znaku Crvene zvezde, ali napadi su ostajali bez realizacije. Radnik je prvi put pripretio u 22. minutu kada je nakon kornera koji je izveo Edin Rustemović Zoran Danoski dobro pokušao glavom, ali je Milan Borjan uspeo da uz sjajnu paradu sačuva svoju mrežu.

Beograđani su prvi stigli do gola. Igrao se 35. minut kada se zatresla mreža domaćih. Pokušao je sa ivice kaznenog prostora Kings Kangva, ali je Filip Petrović izblokirao njegov udarac. Lopta mu je nekako zapela za nogu i to je omogućilo Aleksandru Kataiju da se prikrade i matira do tada sjajnog golmana Vujanca. Kataiju je ovo osmi gol u ligi ove sezone.

Radnik je imao odličnu priliku za izjednačenje u 45. minutu. Sjajno je slobodan udarac izveo Rustemović, pronašao je Sadika Abubakara ali je on šutirao tik iznad prečke. Sve i da je postigao gol on ne bi važio jer je linijski sudija podigao zastavicu.

Surduličani su do izjednačenja došli na samom početku drugog dela utakmice. Odličnu solo akciju sproveo je Miloš Spasić. Izborio se sa Srđanom Mijailovićem, izgradio sebi poziciju i zatresao mrežu. Ovo mu je peti gol u sezoni.

Mogao je u 78. minutu Radnik i do preokreta. Vukašin Bogdanović je odmah po ulasku u igru imao sjajan pokušaj asistencije. Proigrao je Borka Duronjića, ali njegov šut u dalji ugao je prošao pored stative.

Samo minut kasnije – promašaj i sa druge strane. Ben je bio sam, ali je njegov pokušaj praktično sa gol-linije očistio Mihailo Oreščanin.

U 85. minutu, crveni karton za goste – zbog protesta pored aut-linije dobio ga je sekretar stručnog štaba Crvene zvezde Goran Negić.

Crvenoj zvezdi pobedu u trećem minutu nadoknade donosi Katai, drugim golom na meču, devetim u sezoni.

Zvezda je tako nastavila ligašku seriju bez poraza. Crveno-beli imaju 17 pobeda i dva remija i 53 boda na prvom mestu na tabeli. Radnik je poslednji sa osam, a ovo je Surduličanima bio 13. poraz u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari