Katai pun pogodak 1Foto: STARSPORT

Za Aleksandra Kataija nije bilo dileme da će po povratku u Crvenu zvezdu ozbiljno pojačati redove srpskog šampiona.

Bivši kapiten crveno-belih ne samo da je pružio očekivane partije od početka sezone, već je postao i šraf bez koga ekipa praktično ne može.

Katai je na 19 utakmica zabeležio 10 golova i pet asistencija, što je statistika po kojoj je ubedljivo ispred svih ostalih novih igrača koji su letos stigli na stadion „Rajko Mitić“.

Mnogo više se na primer očekivalo od Gejlora Kange, koji je na 14 utakmica dao tri gola.

Gabonac kao da još uvek nije pronašao pravu formu od kako se vratio u Beograd.

Zbog slabih partija s početka sezone bio je čak ocenjen i kao potencijalni promašaj, ali je u poslednjih mesec i po dana počeo da polako potvrđuje da ipak nije doveden bez razloga.

Dijego Falčineli sa osam golova na 12 utakmica nema loš učinak, ali je u očima navijača još uvek pod drugačijom lupom zbog promašenog penala protiv Omonije.

Italijan i dalje na evropskoj utakmici nije pružio partiju vrednu pomena, te zato još uvek postoji bojazan da neće biti samo za domaću upotrebu.

Najveće razočaranje od pridošlica je Srđan Spiridonović.

Momak koji je sezonu otvorio golom protiv Novog Pazara na startu prvenstva izgubio je poverenje trenera Dejana Stankovića slabom partijom na meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Tirane.

Potom je krajem septembra ponovo počeo da dobija šansu u prvom timu, ali kao da još uvek ne uspeva da stekne samopouzdanje i natera loptu da ga „sluša“.

Paklenih mesec dana

Crvena zvezda će u narednih mesec dana odigrati čak devet mečeva. Već za vikend crveno-bele u Superligi očekuje derbi u Novom Sadu protiv Vojvodine, a potom sledi ključni meč u Ligi Evrope protiv Genta u Belgiji. Ukoliko crveno-beli na tom gostovanju ostvare pobedu ili nerešen rezultat, umnogome bi sebi olakšali put ka evropskom proleću, pošto ne bi morali da strepe protiv Hofenhajma i Libereca u poslednjem kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari