Kristijano Ronaldo iz Katara poručuje: Otporan sam na metke 1EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Kataru, u medijskom epicentru našao se Kristijano Ronaldo, pre svega zbog intervjua u kojem je bio oštar prema vlasnicima i menadžeru Mančester junajteda. Na Ostrvu smatraju da je time sebe otpisao u Junajtedu, što je, čini se, Portugalac svesno i učinio.

Prvi put posle tog intervjua, Ronaldo se obratio javnosti i to na današnjoj konferenciji. Portugal u četvrtak počinje nadmetanje na Mundijalu, protiv Gane, ali je ta utakmica najmanje interesovala okupljene novinare, neuporedivo više zanimalo ih je ono što je kapiten Navigatora govorio o Eriku ten Hagu, menadžeru Junajteda i njegovim vlasnicima.

„U mom životu najbolje vreme je uvek moje vreme. S vaše strane deluje vam da je nama lako da izaberemo tajming. Ja ne moram da brinem šta drugi misle, pričam kada to poželim. Igrači dobro znaju ko sam i u šta verujem. Otporan sam na metke“, u svom, prepotentnom maniru, započeo je Ronaldo izlaganje.

Kapiten Portugala uveren je da dat intervju neće uticati na ambijent u reprezentaciji, naprotiv.

„Ovo je ambiciozna grupa koja je gladna uspeha. Siguran sam da intervju neće uzdrmati svlačionicu i uticati na koncentraciju.“

Evropski prvaci iz 2016. veruju da mogu daleko da doguraju na turniru u Kataru. Prve tri prepreke su Gana, Urugvaj i Južna Koreja.

„Imamo ogroman potencijal, ali moramo da razmišljamo postepeno, prvo o Gani, i da rastemo. Ako smo najbolji tim, osvojićemo prvenstvo. Najbolji je onaj ko je šampion. Imamo dobar miks iskusnih i mladih igrača. Najveće šanse daju se Brazilu, Argentini i Francuskoj. Španija i Nemačka su uvek konkurentne, ali mi smo 2016. pokazali da smo sposobni da iznenadimo i nametnemo se“, zaključio je Ronaldo.

S tri gola u Kataru, 37-godišnji napadač postao bi najbolji strelac portugalske selekcije na Mundijalima. Trenutni rekorder je Euzebio sa devet pogodaka.

„Možda to nekome deluje važno, ali ja ne jurim rekorde. Oni sami dolaze. Naravno da bi bilo sjajno prestići Euzebiov rekord, ali to nije nešto što me drži budnim noću ili zbog čega ću prestati da jedem. Ako bi mi neko rekao da će Portugal postati svetski prvak bez mojih golova, kunem se decom da bih potpisao.“

Novinare je zanimalo i da prokomentariše fotografiju na kojoj on i Mesi igraju šah, a koja je upotrebljena kao najava za Mundijal u Kataru.

„Odavno sam želeo da učestvujem u reklamnoj kampanji za Luj Viton. Bio je to moj san, još jedan koji se ostvario. Svi znaju koliko je to veliki brend… Da, ovo je moje poslednje Svetsko prvenstvo, koncentrisan sam i uveren da će sve proći dobro. Postoji mnogo šahmatova, ne samo u šahu već i u životu. Voleo bih da ja budem taj koji će matirati Mesija, bilo bi to magično. Desilo se u šahu, videćemo šta će biti u fudbalu.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari