"Nepotrebno izlaženje zadnje linije, neshvatljivi promašaji...": Dragan Stojković frustriran greškama svojih igrača, ni reči o svojoj taktici 1foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije kritičan prema Orlovima posle remija sa Kamerunom (3:3), bez reči o svojim potezima tokom meča 2. kola grupne faze Svetskog prvenstva.

Dragan Stojković nije upitan za svoje rezonovanje i taktiku tokom današnjeg meča, niti je sam osetio potrebu da objasni odluku da ne čuva +2 u drugom poluvremenu (3:1), već je težište analize stavio na pad u igri svog tima posle obećavajućeg vođstva.

„Nema dileme da je ovo najzanimljivi meč, sad kako je nama trenerima… Osećamo frustraciju nakon meča. Imati prednost od 3:1 na ovom nivou je zaista velika prednost i treba biti pametan da privedete kraju kako želite. Mislim da su nas neke greške skupo koštale. Apsolutno nepotrebno izlaženje zadnje linije. To je zabranjeno u fudbalu na visokom nivou. Amaterski…

Uspeli smo da stvorimo kolosalne šanse, ne znam kako je ono moglo da se promaši. Ono što je ekipa smo koja može da napravi šanse. Mislim da smo bolji od Kameruna, ali rezultat kaže 3:3“,  reči su Piksija.

Šef stručnog štaba našeg tima otkrio je da se Orlovi ponovo muče sa povredama, te da su dva nova imena na toj listi. Na čemu je insistirao kao ključnom uzroku startnog poraza od Brazila (0:2), iako takvi problemi idu u rok službe.

„Imali smo prinudne izmene ponovo danas. Pavlović i Veljković, dva centralna beka. Nije alibi, ali mi je krivo što moram da ih menjam zbog povreda“, naglasio je srpski selektor, inače ponosan na neke „fenomenalne akcije“, „kontrolu igre“ tokom jednog dela meča i „povratak“ u život nakon 0:1 za Kamerunce.

„Nema šta, idemo dalje…. Moramo se pripremiti za meč sa Švajvcarskom“, jasan je Stojković.

Preostali rival našeg tima igra večeras, a Srbiji je sada preko potrebna pobeda Brazilaca nad Sajdžijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari