Stojković: Bila je dobra trening utakmica 1Foto: Fonet/AP

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je večeras posle pobede nad Kiprom da će se meč pamtiti po pobedi, rekordu Dušana Tadića, da je debitovao Baždar i da je promašen penal.

„Pamtićemo ovu utakmicu po nekoliko stvari – upisana je kakva-takva pobeda, po rekordu Dušana Tadića, mladi Baždar je debitovao i da smo promašili penal“, rekao je Stojković posle meča.

Srbija je u gostima pobedila Kipar sa 1:0, u prijateljskom meču.

„Bila je dobra test utakmica, dobar trening. Ima dosta stvari da se ispravi, dosta stvari za analizu. U ovim utakmicama najvažnije je da su svi igrači dobili šansu, a ono što je najbitnije je da sam video ono što sam želeo da vidim“, dodao je Stojković.

Strelac pobedonosnog gola za Srbiju bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

„Prvo poluvreme smo odigrali korektno, u fizičkom smislu. Izašli smo u visok presing, stvorili nekoliko šansi, postigli gol, promašili penal. Da je Mitar pogodio, moguće da bi utakmica otišla u drugom pravcu, bilo bi lakše da je kontrolišemo. Ovako, protivnik je stekao samopouzdanje, pogotovo u drugom poluvremenu“, rekao je selektor Srbije.

Stojković je rekao i da će naredne dve prijateljske utakmice protiv Austrije i Švedske koje se igraju u maju biti „finalizacija“ onoga što se sprema za Evropsko prvenstvo.

„Čeka nas glazura tima, to je finalizacija onoga zašta se spremamo. Sigurno da će utakmice protiv Austrije i Švedske dati mnoge odgovore u kakvom stanju će Srbija biti na Evropskom prvenstvu. Te utakmice shvatamo najozbiljnije. Ne treba zaboravit igrače koji nisu bili sa nama, njihovim povratkom Srbija će biti daleko moćnija i jača“, izjavio je Stojković.

Dušan Tadić je večeras upisao 106. nastup za nacionalnu selekciju, i tako postao rekorder po broju nastupa u dresu državnog tima.

„Dobro je da smo pobedili, da može da pamti rekord sa pobedom. On je igrač koji dugo traje, svojom igrom i ponašanjem je potpuno zaslužio. Oborio je rekord, od srca mu čestitam“, zaključio je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari