Orlovi završili kao 29. od 32 ekipe na Mundijalu, ali zato Dušan Tadić pravi društvo Mesiju, Grizmanu, Mbapeu... 1EPA-EFE/Ali Haider

Kapiten naše fudbalske selekcije nalazi se u Top 6 fudbalera po broju iskreiranih šansi za gol na Mundijalu u Kataru.

Nije se Dušan Tadić upisao među strelce na mečevima protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske, ali je zato lično 10 puta omogućio saigračima iz reprezentacije Srbije da ugroze mrežu rivala.

I u toj kategoriji su ispred snjega amo četvorica kolega iz redova novog planetarnog viceprvaka Francuske – Antoan Grizman (22), Usman Dembele (10), Kilijan Mbape (10) i Leo Ernandez (10).

Kao i osvajač Zlatnog globusa sa selekcijom Argentine – Lionel Mesi (21). Argentinac Anhel di Marija i Holanđanin Kodi Gakpo su isto broj puta kao Tadić (10) „nacrtali“ drugima šanse za udarac.

Inače, vođa Orlova i Ajaksa je tokom grupne faze zabeležio i dve asistencije, pošto je Strahinji Pavloviću namestio pogodak protiv Kameruna, a Aleksandru Mitroviću u duelu sa Švajcarskom.

Pre nego što se sa ostalim izabranicima selektora Draga Stojkovića vratio kući, zauzevši poražavajuće 29. mesto u konkurenciji 32 nacionalna tima na prvom zimskom Svetskom prvenstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari