Kapiten u iščekivanju da prisvoji rekord u reprezentaciji: Kako se Dušan Tadić nije osvetio "krvniku" iz Kardifa? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ukoliko kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić (35) bude igrao večeras (18 č) u prijateljskoj utakmici protiv Kipra u Larnaki, prisvojiće rekord po broju utakmica u državnom timu.

Na meču u Moskvi s Rusijom poravnao se u tom dostignuću s Branislavom Ivanovićem. Obojica imaju po 105 mečeva.

Dušan Tadić se u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije osvrnuo na neke od najzanimljivijih trenutaka od debija 2008.

U utakmici s Velsom u Kardifu (1:1) potkraj 2016. u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. levi bek domaćina Nil Tejlor mu je pustio krv.

Pošto je u 35. minutu u duelu od pozadi promašio loptu u visini Tadićevog lica, šutnuo je srpskog reprezentativca špicom kopačke po nosu.

– Krv bukvalno nije mogla da stane, ne znam ni ja, oko 10-15 dana. Baš sam imao ozbiljnih problema i doktor se čudio posle, kad sam se vratio u klub tada u Sautempton: „Ja ne znam kako igraš fudbal, ne možeš igrati“, rekao je. A ja sam se osećao onako posle toga malaksao, nisam imao snage. Rekao je: „Ti nemaš uopšte krvi.“ Morali su da mi daju infuziju.  I celu utakmicu nije mogla da mi se zaustavi krvarenje. Rekli su mi da moram da izađem, ja sam rekao doktoru Mladenoviću da mi namesti nos. On mi je namestio nos u tom momentu i, eto, nastavio sam utakmicu – prisetio se Tadić okrvavljenog dresa, a za taj start Tejlor nije dobio ni žuti karton.

 

Bio je to duel dvojice koji su u to vreme igrali u engleskoj Premijer ligi – Tadić u Sautemptonu, a Tejlor, koji po majci ima indijsku krv, u Svonsiju, ali je nedugo zatim otišao u Aston Vilu, koja je bila u Čempionšipu. U sledećoj sezoni, Tadićevoj poslednjoj na Ostrvu, nisu imali priliku da se sretnu.

Srpski reprezentativac je bio željan osvete u igračkom smislu, ali, kada je Vels došao na megdan na Marakanu u junu 2017 (1:1), Tejlor nije pozvan u tim.

– Bukvalno sam hteo, žargonski rečeno, da ubijem tog igrača što me udario. I toliko mi je bilo krivo što kad smo igrali sledeću utakmicu, samo sam razmišljao o toj utakmici da igram protiv njega. Znači, bukvalno sam razmišljao kako ću da ga uništim. Znači, ima da ga… Poješću ga, i loptu i njega. Ima da ga driblam, da ga nosim na leđima. Bukvalno mi je sve proletelo i ima da ga udaram. Sve ću da mu radim. Samo sam o tome razmišljao. I on nije došao. Toliko sam se iznervirao, ne mogu vam opisati. Kad sam video da nije na spisku, mnogo mi je bilo krivo. On je išao na loptu. Nije realno da ide tu na loptu. Ali sam hteo sportski da ga malo istučem, ali i da ga izvozam i da bukvalno se oseća loše.

Kapiten u iščekivanju da prisvoji rekord u reprezentaciji: Kako se Dušan Tadić nije osvetio "krvniku" iz Kardifa? 2
Tadić na meču s Velsom u junu 2017. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Otkrio je i ko je najveći igrač protiv kojeg je igrao u dresu reprezentacije.

– Pa, Mesi, Olimpijske igre su bile tada. Nejmar je isto neverovatan,. Ronaldo je primer kako profi igrač treba da se ponaša. Šta je sve postigao radom i željom, koliko je gladan. Ali, eto, da kažem da taj talenat je definitivno Mesi.

Tadić je dodao i da su mu utakmice sa Švajcarskom na Mundijalima u Rusiji i Kataru ostale u posebnoj uspomeni.

– Definitivno Švajcarska, i prvi i drugi put. Možda prva čak i više. Zato što, eto, nekako smo tu prvu izgubili naivno. Ponovio bih i jednu i drugu, poklanjali smo im golove u oba meča. Mislim da smo mogli da ih dobijemo. I da smo morali. Eto, tu smo mi malo… Jeste, oni su bili bolju tu utakmicu. Prvo poluvreme su bili bolji, ali smo mi dali gol i bilo je 1:0 za nas. Drugo poluvreme malo smo imali neku diskusiju u svlačionici. Da treba malo više da im izađemo, da ne dozvolimo toliko prostora, što smo imali za pravo. Izašli smo malo više i prvi pogodak smo primili iz toga. Nismo se odmah namestili, Zomer je jednim pasom izbacio nas 4-5 lopta je otišla na stranu, odbila se Džaki i on je dao gol. I drugio je bio pred kraj na kontru, kad smo išli na sve ili ništa. Oni su bili dobra reprezentacija, i sada su – izjavio je novi rekorder po broju mečeva u dresu reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari