Selektor Portugala "nema" reč ostavka u rečniku, marokanski kolega kaže "Mi smo Roki Balboa" 1EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Zanimljive izjave dvojice trenera nakon međusobnog duela u četvrtfinalu fudbalskog prvenstva sveta.

Mada je reprezentaciju Maroka preuzeo posle uspelih kvalifikacija i smene Vahida Halilhodžića, mladi Valid Regragi je sa svojim igračima ispisao istoriju afričkog fudbala, jer se njegova ekipa prva iz tog dela sveta probila do polufinala. Pošto je u grupi šokirala favorite Hrvatsku (remi) i Belgiju, pa u osmini finala izbacila Španiju, da bi večeras kući poslala i veliki Portugal.

„Dali smo sve od sebe, igrači su igrali preko svojih granica. Ova grupa ima fantastično stanje uma. Pre utakmice rekao sam ima da imaju priliku da ispišu istoriju Afrike. Izuzetno sam ponosan na njih što su to i uspeli.

Mi smo Roki Balboa ovog Svetskog prvenstva“, aludirao je na čuvenog boksera autsajdera iz poznatog filmskog serijala, 47-godišnji Marokanac rođen i odrastao u Francuskoj, s čijom reprezentacijom će se susreti u polufinalu takmičenja u Kataru.

Normalno, njegov daleko stariji kolega sa klupe Portugala, Fernando Santoš, priča potpuno drugačiju priču nakon eliminacije Kristijana Ronalda i društva.

„Ostavka? Podnošenje ostavke nije u mom rečniku. Kad se vratimo u Portugal mirno ću diskutovati sa predsednikom Saveza i videti kakvu analizu možemo da napravimo. Ne znam da li možemo da pričamo o neuspehu. Mogli smo bolje ali ima dana kao što je današnji, kada je potrebno malo sreće“, rekao je medijima 68-godišnji stručnjak, koji ima ugovor do 2024. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari