"Šokiran sam koliko smo fizički pali u drugom poluvremenu, voleo bih da znam zašto": Dragan Stojković locirao uzrok poraza od Brazila 1foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije analizirao 0:2 u prvom kolu G grupe Svetskog prvenstva.

Orlovi su ostali bez bodova na premijeri u Kataru, a Dragan Stojković objašnjenje je našao u slaboj igri svog tima i vrhunskoj partiji Brazilaca. Uz priznanje da su ga Nejmar i društvo oduševili samo u drugom poluvremenu, kada su i pala oba gola.

„Mislim da je bilo kljično to što smo drugo poluvreme u fizičkom smislu bili, da ne kažem katastrofalni, što je za mene bilo iznenađujuće. Šokiran sam koliko smo pali na tom planu i voleo bih da znam zašto se to desilo. Brazil je previše iskusna ekipa i umeo je to da iskoristi.

Nije bilo naše prepoznatljive pas igre u drugom poluvremenu. Prvo poluvreme korektno sa naše strane, ali postoje neke stvari koje su prisutne. U nevreme su stigle neke povrede, što je previše za naš tim. Imamo tri rekovalecenta, Mitrovića, Vlahovića i Kostić. Sve to je u nevreme, to je prava istina. Zaslužena pobeda Brazila“, nabrajao je Piksi.

Utisak sa strane kaže da je njegov kolega Tite dobio taktičku bitku, iako selektor Srbije smatra da ne leži u tom grmu zec.

„Ne radi se o taktici, žao mi je što smo u fizičkom smislu pali. Nemamo zdrave igrače, to je prava istina. Moramo maksimalno da se odmorimo i pokušamo u naredne dve utakmice da odlučujemo o svojoj sudbini. Iskreno se nadam da ćemo moći da računamo na Kostića protiv Kameruna. Ostaje ta seta što nismo kompletni, jer bismo mogli da odigramo mnogo bolje protiv Brazila večeras“, rekao je Stojković, uz ponovljeno obećanje da će Orlovi proći u nokaut rundu.

Za to je potrebno biti pravi i ostvariti potrebne rezultate protiv Kameruna, 28. novembra, i Švajcarske, 2. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari