"Srbija ima ono što Hrvatska nema": Legendarni bivši dinamovac Marko Mlinarić 1Foto: EPA-EFE/ Robert Perry

Hrvatska je izbacila Brazil nakon drame jedanaesteraca te drugi put zaredom izborila polufinale Svetskog prvenstva. Za finale će u utorak od 20 sati igrati protiv Argentine, koja je također na penale izbacila Holandiju.

Legendarni bivši igrač Dinama Marko Mlinarić prokomentarisao je veliki uspeh Hrvatske za srpski SportKlub. „Fudbal, sport uopšte, je najveća i najpozitivnija stvar jedne zemlje, mi se bavimo sportom na svakom delu sveta, uživajmo u sportu“, rekao je Mlinarić, bivši reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske i dodao:

„Magija fudbala, nepredvidivost veličanstva zvanog fudbal. Od izgubljene utakmice do neopisivog slavlja, od 0:1 do izjednačenja sa Dinamovim proizvodom, kombinacijom Oršića i Petkovića, uz pomoć tragičnog Markinjosa koji je odbio. lopta u mrežu, a potom i penal, gde se ponovo uključio Markinjos.“

Posebno je pohvalio vezni red Hrvatske i kapitena Luku Modrića. „Pohvale treneru Daliću, pohvale timu, igračima… Golman Livaković fenomenalno je držao mrežu, nisam računao, čitao sam da je oborio rekord Ščesni u Kataru, imao 11 odbrana, važan posao je obavio Juranović,Lovren i Gvardiol…Link Kovačić,Modrič,Brozović je kao švajcarska banka.I neću dalje.Možda još jednom da apostrofiram neuporedivog Modrića,srce tima koji se može pohvaliti sjajnim atmosfera, kapa dole.

„Hrvatska je postala prepoznatljiva, o Hrvatskoj se priča svuda, Hrvatska je na naslovnim stranama svih svetskih listova, što je fantastično, ipak smo mala zemlja, a rezultati su iznad svih očekivanja. Veliki Brazil je poražen! Sreća? Svima je potrebna sreća, Hrvatska je imala sreće, Hrvatska je zaslužila sreću“.

„Srbija ima Mitrovića i Vlahovića, igrače kakvi su potrebni Hrvatskoj“

Hrvatsku u polufinalu čeka Argentina. „Novi korak, novi izazov, nova nada, novi susret sa Argentinom, pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji 3:0 u grupnoj fazi, strelci Rebić, Modrić i Rakitić. Podsetnik koliko treba Ugledajte se na ono što je bilo lepo i pokušajte ponovo da se istuširate“, rekao je Mlinarić, a potom srpskim kolegama otkrio šta Hrvatskoj nedostaje.

„Srbija ima ono što Hrvatska nema, Srbija ima Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, taj tip igrača je potreban da bi se stvari ranije rešavale u najzahtevnijim mečevima, kakav je predstojeći sa Argentinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari